Avocatul din Braşov, care a comandat uciderea soţiei, condamnat la 25 de...

Avocatul din Braşov, care a comandat uciderea soţiei, condamnat la 25 de ani de închisoare

1.400
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că ar fi plătit un asasin pentru a-i ucide soţia, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Braşov, la 25 de ani de închisoare, relatează RTV.net.

Decizia a fost deja atacată cu recurs de către apărătorii lui Victor Teodorescu, recurs care va fi judecat la ICCJ, potrivit Mediafax. De asemenea, Curtea de Apel Braşov a decis ca Erwin Victor Preşmereanu, asasinul plătit de Teodorescu, să plătească daune morale în valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat după ce, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-ar fi determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să-i ucidă soţia. Conform procurorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.

Violeta Teodorescu a fost omorâtă, în 29 martie 2011, în locuinţa sa, cu 25 de lovituri, cu un cuţit şi cu un levier. În 14 iunie, a fost începută urmărirea penală pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar în 16 iunie acesta a fost arestat preventiv.

Preşmereanu a fost prins în 2 aprilie 2011, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El a recunoscut crima, iar în 21 septembrie a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat.

 

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.