Senatorul Liberal Ovidiu Oprea a solicitat trecerea în rezervă a jandarmului care...

Senatorul Liberal Ovidiu Oprea a solicitat trecerea în rezervă a jandarmului care a bătut fetița de 11 ani

434
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea a luat poziție față de lovirea unui copil de 11 ani de către un om în toată firea, și pe deasupra și jandarm. Senatorul consideră gestul jandarmului o cruzime, care nu poate rămâne nesancționată.

”Lovirea unei fetiţe de 11 ani în plină stradă, a cărei vină este că spală parbrize îmi pare un gest de cruzime. Cu atât mai mult cu cât autorul oribilei agresiuni este un subofiţer al Jandarmeriei, avem obligaţia să intervenim cu fermitate. Indiferent care ar fi fost reacţia copilei, nu putem accepta şi tolera un asemenea act de violenţă din partea cuiva care are în sarcină menţinerea liniştii şi ordinii publice. Este inacceptabil ca un militar să îşi piardă cumpătul şi cu motoarele turate la maxim, să lovească un copil”, a declarat Mario Ovidiu Oprea.

Liberalul a anunţat că în calitate de membru al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, şi în calitatea de aliat al organizaţiilor care luptă împotriva violenţei domestice şi a abuzurilor a cerut trecerea în rezervă a jandarmului.

”Am considerat că este de datoria mea să iau legătura cu comandantul IJJ Dolj, domnul colonel Constantin Florea pentru a mă asigura că un astfel de eveniment nu ar putea trece nepedepsit. Împreună considerăm că limita a fost depăşită nepermis de mult în acest caz şi am solicitat trecerea sa în rezervă, pentru că o simplă sancţiune administrativă este poate o încurajare pentru cei care cred că pot scăpa uşor în asemenea situaţii. Rămâne însă la latitudinea Consiliului de judecată a instanţei militare ce pedeapsă i se va aplica acestui angajat al MAI care, din punctul meu de vedere, şi-a dovedit incompatibilitatea cu funcţia pe care o ocupă”, e de părere Mario Ovidiu Oprea.

 

Sursa: ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.