„Regele asfaltului“, Cătălin Spătaru, abonat la banii oltenilor

„Regele asfaltului“, Cătălin Spătaru, abonat la banii oltenilor

623
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Omul de afaceri Cătălin Spătaru, cunoscut drept „regele asfaltului“ a încasat zeci de miliarde de lei vechi de pe urma contractelor de reabilitare a unor drumuri în judeţul Olt. Acesta a fost abonat la banii publici pe vremea când naşul său, chestorul Ion Stoica era şeful IPJ Olt.

Firma afaceristului dat în urmărire generală pentru înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală a încasat bani grei in Olt, în perioada 2006-2010, când preşedinte al Consiliului Judeţean era Jenel Copilău. Primul contract, în valoare de 20 de miliarde de lei vechi, s-a derulat în comuna Coloneşti, pentru asfaltări şi introducerea reţelei de apă. În 2007, firma afaceristului, General Trust Argeş, a executat lucări în valoare de 25 de miliarde în judeţul Olt. Acestea I-au fost atribuite de Consiliul Judeţean, în urma unui împrumut pe care instituţia l-a făcut pentru modernizări în mai multe localităţi ale judeţului. Printre lucărirle cele mai importante din acea vreme se numără moderarea centrului oraşului Scorniceşti şi a reţelei de apă. Primarul din Scorniceşti, Constantin Nedelea, spune că firma General Trust a fost una serioasă, care a respectat toate cerinţele impuse în caietul de sarcini. „Este o firmă serioasă, puternică, nu am avut probleme cu ea. Lucrările au fost executate la timp, conform caietului de sarcini“, a declarat primarul Scorniceştiului.

Cătălin Spătaru este dat în rumărire genearlă, fiind suspectat de procurorii DIICOT de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani,alături de alte 34 de persoane.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.