Conferinta de presa „Prosperitate si siguranta in mediul rural al judetului Dolj”

Conferinta de presa „Prosperitate si siguranta in mediul rural al judetului Dolj”

737
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astazi a a vut loc la Universitatea Spiru Haret o conferinta de presa cu prilejul lansarii proiectului „Prosperitate si siguranta in mediul rural al judetului Dolj„.

In mediul Rural exista inca foarte multa nevoie de educatie, educatie care genereaza locuri de munca. Acest lucru incearca sa rezolve si acest proiect.
In ultima vreme la Registrul Comertului Dolj au fost inregistrate foarte multe cereri pentru infiintarea unor persoane fizice autorizate, societati familiare, si alte forme de organizare in forme primare in scopuri comerciale a persoanelor juridice, doar datorita unor proiecte similare.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

► susţinerea unor cursuri gratuite de dreptul societăților, dreptul muncii, utilizare a calculatorului și limba engleză;

► formarea a 20 de mediatori judiciari;

► consiliere şi mediere profesională gratuită care va facilita contactul grupului ţintă cu potenţialii angajatori;

► activităţi gratuite de îndrumare şi asistenţă în vederea înfiinţării propriei afaceri şi dezvoltării acesteia;

► campanii gratuite de informare cu privire la cunoașterea cadrului legal al drepturilor, obligațiilor și libertăților unui cetățean dintr-un stat membru UE

► campanii gratuite de informare privind promovarea unei vieţi active, sănătoase, pentru combaterea alcoolismului şi a fumatului, pentru educaţie pe parcursul întregii vieţi.

Grupul ţintă este format din 500 de persoane din mediul rural, selectat din 10 comune din județul Dolj (Bratovoiești, Teasc, Argetoaia, Țuglui, Șopot, Malu Mare, Apele Vii, Radovan, Robănești, Cetate), alese astfel încât să acopere o arie cât mai largă a județului deoarece, din fiecare comună, se vor selecta și forma mediatori judiciari. Persoanele din grupul țintă au vârste cuprinse între 16 și 60 de ani. Structura grupului țintă este următoarea: 50 manageri (5pers/com.); 250 angajați (25pers./com.); 200 persoane care se încadrează în una din următoarele categorii: persoane inactive, șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În selecția grupului țintă se va acorda prioritate înscrierii femeilor (cel puțin 55%) și a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 35 ani (cel puțin 50% deoarece reprezintă cel mai dinamic segment al societății din mediul rural capabil să învețe să inițieze și să dezvolte o afacere).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.