LEGEA LUSTRAŢIEI a fost ADOPTATĂ DE PARLAMENT

LEGEA LUSTRAŢIEI a fost ADOPTATĂ DE PARLAMENT

1.362
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Legea lustraţiei a fost adoptată de Parlament, astfel încât au fost eliminate prevederile referitoare la membrii UTC, la personalul diplomatic şi consular, dar au fost incluşi foştii procurori comunişti. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de părere că o Lege a lustraţiei, în 2012, nu mai are niciun rost. „Ar fi avut rostul ei imediat după revoluţie, dar atunci se crease un climat de deschidere politică totală. Au apărut zeci de partide, iar măsura imediată a fost votul popular”. Fostul preşedinte mai spune că, după 22 de ani din acel moment, apariţia unei atare legi dovedeşte că iniţiatorii săi nu înţeleg cadrul democratic existent astăzi. „Este un demers aberant, un accident de imaturitate” a declarat Ion Iliescu pentru gândul.

UPDATE 13:55 Potrivit noii forme a legii lustraţiei, oricine poate candida pentru funcţii de stat, fiind necesară o simplă declaraţie pe propria răspundere cu privire la trecutul politic. Astfel, aceştia nu sunt lustrabili, inclusiv cei care candidează la preşedinţie.

 

Sursa: gandul.info



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.