Marin Sorescu sărbătorit şi la Craiova

Marin Sorescu sărbătorit şi la Craiova

363
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ziua de naştere a lui Marin Sorescu, poetul, dramaturgul, eseistul din Bulzeşti, care a devenit o figură marcantă în literatura română, a fost sărbătorită şi la Craiova prin diverse manifestări culturale.

Primăria Craiovei a organizat, astăzi, 28 februarie, a XII-a ediţie a „Premiilor Marin Sorescu” în Sala Mare a instituţiei. Au fost invitate personalităţi ca Mircea Albulescu, Ştefan Popa Popa’s, Dorel Vişan, Eusebiu Ştefănescu şi nu numai. Moderatorul alocuţiunilor a fost preşedintele Academiei Române, Eugen Simion, care a felicitat autorităţile locale pentru desfăşurarea acestui eveniment.

La întâlnire au venit şi oficialităţi locale: primarul Antonie Solomon, prefectul Nicolae Giugea şi Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa. După intonarea imnului Craiovei, Antonie Solomon a ţinut primul discurs. „Dacă ar fi să analizez opera lui Marin Sorescu aş spune că e unică. El a văzut Craiova ca fiind cel mai frumos oraş, iar noi am demarat această manifestare în urmă cu 12 ani pentru a marca renaşterea sa”, a adăugat acesta. În holul Primăriei, artistul Ştefan Popa Popa’s a expus o parte din caricaturile sale care îl ilustrează pe Marin Sorescu.

În această seară scriitorul continuă să fie rememorat la Teatrul Naţional ce îi poartă numele, prin spectacolul de teatru şi poezie „Marin Sorescu – De la Bulzeşti către Lume”. Evenimentul începe de la ora 18.00 şi vor participa actori ca Mircea Albulescu, Dorel Vişan, Ion Caramitru, George Mihăiţă, Virgil Ogăşanu, Valeria Ogăşanu, Eusebiu Ştefănescu, Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Romaniţa Ionescu.

Emoţii în „La Lilieci”

De asemenea, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează miercuri, 29 februarie, de la ora 13.00 o acţiune cu tema „Emoţii în La Lilieci” în sala Nicolae Romanescu a instituţiei. La manifestare vor lua parte elevi de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, actorii Ionica Dobrescu şi Mihai Brumă Uzeanu, precum şi prof.univ.dr. Parpală Emilia de la Facultatea de Litere.

Ştefania Bătrînca

stefania.batrinca@jurnalulolteniei.ro

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.