Interzis cavourilor supraterane şi înmormântărilor în curtea bisericii

Interzis cavourilor supraterane şi înmormântărilor în curtea bisericii

320
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Episcopia Slatinei şi Romanaţilor (ESR) a dispus interzicerea construirii de cavouri supraterane în cimitirele aflate în subordinea parohiilor din cadrul eparhiei. De asemenea, ESR a hotărât să nu mai permită înmormântările în curtea bisericii.

 

„Suntem români şi creştini de peste 2.000 de ani, iar viaţa veşnică se atinge prin cruce. Din păcate, cei 50 de ani de comunism şi-au pus amprenta, ducând la pierderea tradiţiilor. Au apărut cruci din marmură, cavouri supraterane, care nu au nicio legătură cu creştinismul. Tocmai de aceea, Episcopia a luat măsura interzicerii acestor construcţii. De asemenea, se ştie că în multe locuri se obişnuia ca persoane marcante din spaţiul respectiv să fie îngropate în curtea bisericii, astfel încât se ajunsese ca terenul din jurul bisericii să fie transformat într-un cimitir. De acum înainte acest lucru nu va mai fi posibil, cel puţin nu în parohiile ce fac parte din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor”, a precizat părintele Ioan Rădoi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.