Aveam şi noi odata un petic de asfalt…

Aveam şi noi odata un petic de asfalt…

444
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Satul Urdiniţa, aparţinând comunei Brabova, judeţul Dolj, este situat pe DJ606E. Are o populatie de 549 de suflete.

Până în urma cu câţiva ani, legatura cu civilizaţia se facea cu ajutorul acestui drum, DJ606E, până în localitatea Pietroaia, continuand pe DJ606 pana in Craiova.

Porţiunea de drum in speţă, Urdiniţa – Pietroaia, cu o lungime de aprox. 7 km, era asfaltata numai pe o banda, din loc in loc cu alveole, in caz ca se întâlneau doua maşini, însă localnicii nu aveau motive să se plangă – puteau sa işi facă treaba liniştiţi.

 

Coşmarul a început însă în urma tranzitării acestui drum de către vehicule de mare tonaj – unele voci spun că reparau un alt drum, de peste deal, prin Gogoşiţa, altele spun că aceste camioane cărau pietriş.

Cert este ca acel petic de asfalt pe care îl aveam şi noi nu a putut rezista greutaţii de câteva zeci de tone ale fiecărui camion, şi încetul cu încetul o groapă a aparut… apoi a doua, apoi altele.

 

În curand, locul gropilor a fost luat de adevarate cratere, unele de 4-5 metrii in diametru, si adâncimi de până la 1 metru. Totul a devenit iritant pentru localnici, şi pentru a le inchide gura, autoritaţile au turnat pietriş, prin unele locuri chiar şi asfalt, însă nu din acela bun, ci uscat, luat de pe la decopertări, de la alte lucrări.

 

Acum, la mai bine de 2-3 ani de la acel incident, starea drumului este în continuare deplorabilă. Din loc în loc, petice de asfalt se mai zăresc, amintire a ceea ce fusese odinioară banda de asfalt care făcea legatura intre Urdiniţa si Pietroaia.

Nu căutam vinovaţii, nici nu vrem sa fie traşi la răspundere, nici nu le vrem numele… Dorim numai sa avem şi noi o legatura CIVILIZATĂ cu civilizatia, aşa, ca odinioară…

 

În calitatate de fiu al acestei comunităţi, si vorbind in numele tuturor celor 549 de suflete, fac apel la opinia publică, mass-media şi autorităţile competente: NE VREM BANDA DE ASFALT INAPOI !

 

Adi Voicu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.