Singurul producător de trandafiri de seră din Oltenia a epuizat stocul de...

Singurul producător de trandafiri de seră din Oltenia a epuizat stocul de flori

3.451
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

CÂRCEA. Cererea foarte mare de trandafiri din partea clienţilor care comercializează flori în pieţele din Craiova l-a lăsat fără marfă pe singurul proprietar de sere de trandafiri din Oltenia. Acesta recunoaşte că aceasta este perioada cea mai profitabilă a afacerii sale.
În ultimele zile, clienţii lui Nicu Coandă au făcut coadă la firma acestuia pentru a se aproviziona cu marfă pentru 1 martie, când, se pare, trandafirii sunt la mare căutare pentru cei care vor să facă cadouri femeilor de ziua lor.
“Adevărul este că nu ne-am aşteptat ca cererea să fie atât de mare. Este poate perioada în care epuizăm stocul în timp foarte scurt pentru că acum florile sunt foarte căutate, mai ales pentru data de 1 martie. Vânzările au crescut foarte mult şi nici nu vom mai putea să recoltăm trandafiri în scurt timp”, spune proprietarul serelor de la Cârcea.
Nicu Coandă este singurul producător de trandafiri de seră din Oltenia şi unul dintre puţinii din ţară. Zilnic, comerciaţii de flori din pieţele din Craiova şi din judeţele limitrofe Doljului îi calcă pragul. Recunoaşte că oricum cererea este mult prea mare pentru ceea ce poate să ofere firma lui, însă are planuri să se extindă cu o altă seră de trandafiri.
Nicu Coandă a început afacerea cu sere de trandafiri în urmă cu patru ani.
„Totul a pornit de la o discuţie cu tatăl meu, care m-a întrebat într-o zi dacă am calculat câţi bani am cheltuit de-a lungul timpului pe flori, pentru că îmi place foarte mult să ofer flori şi în special trandafiri, dacă merg în vizită la cineva sau la o persoană apropiată. Atunci m-am gândit de ce să nu îmi fac eu propria afacere şi să am propriile mele flori pe care să le ofer cui doresc”, îşi aminteşte managerul serei de flori de la Cârcea.

Nu are decât doi angajaţi, pentru că totul se bazează pe tehnologie. „Cei doi angajaţi mă ajută la recoltarea florilor. După ce sunt recoltate, florile sunt transportate într-o cameră unde temperatura este foarte mică. De aici, sunt ambalate şi apoi ridicate de comercianţi”, mai spune Nicu Coandă.
Acesta mărturiseşte că se gândeşte la un plan de dezvoltare a afacerii pe viitor.
„Ne gândim să mai ridicăm o altă seră, pentru că sunt zile în care cererea este foarte mare şi nu putem să onorăm toate comenzile mai ales de sărbători când se cumpără foarte multe flori”, spune producătorul de trandafiri.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.