Craiova: Lansare carte: Vălurile Salomeei. Literatura română şi decadentismul European

Craiova: Lansare carte: Vălurile Salomeei. Literatura română şi decadentismul European

479
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vineri  2 martie, ora 12.00 în sala Nicolae Romanescu a Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman din Craiova are loc lansarea  cărţii “ Vălurile Salomeei. Literatura română şi decadentismul European”, Editura Universităţii de Vest, Timişoara , 2011,  a scriitorului Mihai Ene .

La eveniment  participă,  alături de alţi invitaţi, lector universitar doctor Cătălin Ghiţă, lector universitar doctor Andreea Ghiţă şi Adrian Bodnaru,  directorul   Editurii Universităţii de Vest, Timişoara.

„… decadentul este un estet amoral, cu rezerve importante de cinism, învăluit într-o ideatică pesimistă, care poate atinge nihilismul, servit de un acut simţ critic, dar dezvăluind şi o dimensiune bovarică, raportată la o imagine a aristocraţiei pe care el însuşi o remodelează, şi profesând un elitism hedonist, în care rafinamentul simţurilor se îmbină cu stranietatea experienţei.” (Mihai Ene)



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.