Oltence, victime ale traficanţilor de carne vie

Oltence, victime ale traficanţilor de carne vie

1.089
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe tinere din Olt, printre care şi câteva minore au căzut în plasa traficaţilor de carne vie. O parte dintre acestea au fost racolate de un grup de bărbaţi care le-a promis un salariu şi un loc de muncă decent, apoi le-a forţat să se prostiutueze. Altele au fost cumpărate pe bani grei.

 

Procurorii DIICOT au descins astăzi în locuinţele membrilor grupării care avea ramificaţii în Olt, Giurgiu, Dâmboviţa şi Vrancea. Oamenii legii au organizat 26 de percheziţii domiciliare, vizând destructurarea unui grup organizat, constituit din 37 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani. Potrivit anchetatorilor, aceştia împreună cu liderului grupării, un bărbat din municipiul Giurgiu, au racolat peste 50 de tinere minore şi majore, o parte dintre ele din judeţul Olt. Prin ameninţări şi violenţe, ele erau exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia, dar şi în Bucureşti.

“O parte dintre victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin promisiunea asigurării unor locuri de muncă în Italia, iar altele au fost cumpărate cu sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro de la alţi membri ai grupării”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.