Un oltean conduce cabinetul primului ministru

Un oltean conduce cabinetul primului ministru

351
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a numit şef al cabinetului să un oltean, originar din Balş. Cornel Feruţă a fost diplomat şi a deţinut funcţii internaţionale importante.

 

Olteanul în vârstă de 36 de ani a fost numit şeful cancelariei primului ministru acum două zile.  Cornel Feruţă a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Bucureşti, urmând o specializare în relaţii internaţionale. Noul director de cabinet cunoaşte foarte bine engleza şi franceza şi a urmat o serie de stagii de pregătire şi perfecţionare în străinătate. Cornel Feruţă s-a născut în oraşul Balş, este căsătorit şi are doi copii.

În ultimii ani, bălşeanul a deţinut o serie de poziţii internaţionale. În septembrie 2011 a fost ales preşedinte al Conferinţei Generale AIEA, poziţie deţinută în premieră de România. În calitate de guvernator al României în Consiliul Guvernatorilor AIEA a deţinut pentru doi ani consecutivi vicepreşedinţia Consiliului Guvernatorilor, poziţie din care a gestionat procesul de definire a Strategiei pe termen mediu a AIEA pentru perioada 2012-2017 şi a condus negocierile pentru activităţile programatice şi bugetul Agenţiei pentru ciclul 2009-2010. În cadrul OSCE, în 2009 a fost preşedinte al Comitetului economic şi de mediu, a avut un rol de coordonare în cadrul dezbaterilor privind securitatea europeană şi a contribuit la consolidarea capacităţilor organizaţiei în etapele ciclului conflictual şi în gestionarea conflictelor.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.