Titlul de „cetăţean de onoare” cumpără o funcţie în Prefectura Dolj

Titlul de „cetăţean de onoare” cumpără o funcţie în Prefectura Dolj

1.496
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Este vorba despre noile mutări care s-au făcut în cadrul Prefecturii Dolj, acolo unde prefectul în funcţie, Nicolae Giugea, a fost nominalizat, pare se, după declaraţiile domniei sale, fără voia sa, pe lista candidaţilor pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, din partea PDL Dolj. Zilele trecute, Vergică Şovăilă, primarul comunei doljene Călăraşi, „edil de meserie”, şi-a anunţat colegii de partid că intenţionează să plece din partid dacă nu i se găseşte şi fiului său, Cristian Şovăilă, proaspăt reîntors din concediu de paternitate, avocat de meserie, un post în administraţia doljeană. Cum democrat-liberalii doljeni sunt speriaţi de o nouă înfrângere şi cum pun preţ pe orice vot, în special pe cele ce ar putea veni de la alegătorii din comuna Călăraşi, cel care a sărit în ajutorul partidului a fost Nicolae Giugea, prefectul de Dolj, care se presupune a fi apolitic. Acesta a promis că îl va ajuta pe Şovăilă jr. astfel încât partidul să nu aibă de suferit. “Ţinând cont de problemele extrem de diversificate pe care le avem la nivelul judeţului, de faptul că se apropie alegerile şi pentru o bună organizare, am considerat că trebuie făcută o modificare în componenţa Cancelariei Prefectului şi l-am solicitat pe domnul Cristi Şovăilă să vină alături de mine şi, începând de astăzi, domnul Cristi Şovăilă este directorul Cancelariei Prefectului”, a anunţat Nicolae Giugea, într-o conferinţă de presă. Giugea a explicat şi ce s-a întâmplat cu fostul său director de Cancelarie, Adrian Traşcă, păstrat în această funcţie încă de pe vremea fostului prefect, Eugen Georgescu. „Domnul Traşcă se relaxează, se odihneşte, a muncit bine o perioadă sub doi prefecţi, ceea ce nu e uşor şi acum e într-o perioadă de relaxare, de odihnă. În continuare cred că va fi activ acolo, la organizaţia căreia îi aparţine, pe la partid, pe unde aparţine dumnealui. Eu am convingerea că vom face o echipă bună în continuare şi vom face excat ceea ce trebuie. Nu vreau să facem nimic, nici un fel de greşeli, suntem monitorizaţi şi de ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Gabriel Berca, şi de primul-ministru, dar, în acelaşi timp, şi de opoziţie, ca nu cumva să facem greşeli, aşa că nu vom face nici un fel de rabat de la lege. Tot ceea ce trebuie îndeplinit în prevederile legale, vom face împreună”, a spus Giugea.

Nu-şi mai suportă subalternii

Nicolae Giugea a uitat însă să menţioneze că de ceva timp îşi bănuia subalternii că i-ar spiona orice mişcare şi l-ar ţine la curent pe fostul prefect Eugen Georgescu, care i-a adus în Prefectură, cu toate mişcările pe care le face. Şi cum situaţia e încurcată la PDL Dolj, cu ameninţările cu dezertarea ale primarului Şovăilă, Giugea s-a oferit să rezolve situaţia: l-a angajat pe Şovăilă tăind capetele subalternilor săi. Victimă ar fi trebuit să cadă Victor Mihăescu iar Adrian Traşcă, directorul Cancelariei Prefectului ar fi fost retrogradat pe funcţia ocupată de Mihăescu. Numai că Traşcă nu a acceptat să fie retrogradat iar locul său să fie ocupat de Şovăilă. Drept urmare, între Giugea şi Traşcă a avut loc un adevărat conflict, în urma căruia cel din urmă şi-a dat demisia din funcţia de director al Cancelariei Prefectului de Dolj iar Şovăilă a fost numit în această funcţie cu surle şi trâmbiţe. Înainte de a-l forţa pe Traşcă să îşi dea demisia din funcţia de director, Nicolae Giugea a ţinut să îi reamintească acestuia faptul că de ceva timp nu îl mai avea la suflet.

Scenarii de „Oscar”

Cine îl cunoaşte de ceva ani pe actualul prefect Nicolae Giugea este posibil să se fi întrebat în ultima vreme ce i s-a întâmplat acestuia de are o atitudine verbală agresivă faţă de persoanele care îndrăznesc să îi aducă reproşuri sau să aibă opinii diferite decât cele ale sale. Vorba circulă pe culoare Prefecturii Dolj că cel care se „preocupă” de înveninarea lui Giugea este responsabilul de imagine, Cristian Nedelcu, a cărui principală preocupare este să critice oamenii din jurul şefului său. În mai puţin de un an, Cristian „Oscar” Nedelcu a reuşit să strice percepţia nu numai a ziariştilor craioveni dar şi a foştilor colegi de partid asupra persoanei lui Nicolae Giugea, văzut în timpul mandatului său din 2006 unul dintre cei mai buni oameni din administraţia doljeană. Numai că transformarea acestuia nu i-a lăsat cu gura căscată doar pe ziariştii craioveni cărora Nicolae Giugea le răspunde, uneori, în zeflemea ci şi pe democrat-liberalii care l-au nominalizat pentru candidatura la şefia Consiliului Judeţean Dolj. Gurile rele susţin că sursa acestor idei conspirative care planează în gândul actualului prefect ar fi Nedelcu, ce se visează, mai nou, director al Studioului regional TVR Craiova. Cert este că până să i se îndeplinească visul de a coordona o echipă de ziarişti, Nedelcu şi-a propus să realizeze scenarii în care întotdeauna pionii din jurul lui Giugea sunt personajele rele, el fiind eroul principal, mereu dispus să îşi apere şeful de gurile rele. Numai că nu prea i-a ieşit ci doar a încurcat şi mai rău apele.

Va demisiona când se va decide la candidatură

Dar să revenim la Nicolae Giugea, cel care a fost nominalizat de Consiliul de Coordonare al PDL Dolj la candidatura pentru alegerile locale în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj. Este pentru a doua oară când Giugea este folosit de democrat-liberali drept „carne de tun” în lupta electorală. Să ne reamintim că la alegerile parlamentare din 2008 acesta s-a luptat cu Mircea Geoană care „l-a îngenuncheat” la urnă. Deocamdată, Nicolae Giugea nu se arată decis pentru această candidatură dar nici nu îl deranjează că democrat-liberalii se folosesc de numele lui în jocul electoral. “A fost anunţată o candidatură de-a mea, în privinţa căreia eu nu m-am pronunţat încă, aşa că nu ştiu pe ce vorbim în momentul de faţă. Am avut o discuţie cu conducerea PDL, dar încă nu m-am pronunţat, nu am luat o decizie, când o voi lua, vă voi prezenta şi dumneavoastră, dar când o voi lua, sigur nu voi mai fi aici. Nimeni nu cred că ar tolera aşa ceva, să vin eu, să mai stau prin Prefectură, dar să spun că m-am hotărât, candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean. Prin demisie voi face asta”, a declarat Nicolae Giugea.

Zâmbet pentru tătucu’

Cum spuneam, noul director al Cancelariei Prefectului de Dolj, Cristi Şovăilă, a fost prezentat în această funcţie, paradoxal, când încă postul era ocupat de Adrian Traşcă,  în timpul unei conferinţe de presă. A zâmbit tot timpul astfel încât să vadă tata ce mândru este el de noua funcţie. Bună şi asta în timp de criză economică chiar dacă Şovăilă jr. a fost ditamai subprefectul la un moment dat. “M-a onorat solicitarea domnului prefect, am răspuns cu plăcere, mai ales că experienţa mea profesională în administraţie este destul de mare, de peste 15 ani. Mi-am pus această expertiză la dispoziţie tocmai pentru că este un an destul de dificil, pentru a pune umărul la rezolvarea acestor probleme specifice unui an electoral. Eu am făcut şcoala de Înalt funcţionar public, în acest moment nu sunt funcţionar public, nu este un post de funcţionar public, perioada mandatului de director de Cancelarie este pe perioada mandatului prefectului”, s-a laudat Şovăilă cu experienţa sa profesională care nu l-a ajutat să îşi găsească un alt job decât cu ajutorul şi presiunile lui tătucu’. Dureros ar fi dacă acesta a fost adus la Prefectura Dolj pentru a ocupa interimar funcţia de prefect după ce Nicolae Giugea îşi va da demisia pentru a se înscrie în cursa electorală. “Este o ipoteză lansată de dumneavoastră, odată cu candidatura mea. O să ne aplecăm şi noi asupra acestei ipoteze, nu am făcut-o până acum, dar o să o luăm în calcul dacă credeţi că ar putea fi o variantă de lucru”, a declarat Nicolae Giugea.

În luna decembrie 2011, cu surle şi trâmbiţe, într-o sală plină de călărăşeni, prefectul Nicolae Giugea a primit din mâinile primarului comunei Călăraşi, Vergică Şovăilă, tătucul noului director al Cancelariei Prefectului de Dolj, Cristi Şovăilă, titlul de cetăţean de onoare al comunei. Nu vă imaginaţi că prefectul a ajutat în timpul actualului mandat la dezvoltarea peste noapte a acestei localităţi. Răsplata vine pentru modul în care prefectul Giugea a intervenit la inundaţiile din 2006, din sudul judeţului, atunci când Dunărea s-a revărsat. Ne întrebăm oare ce fel de diplomă i-a oferit primarul Şovăilă lui Giugea de i-au trebuit vreo cinci ani să o scrie?

Sursa: lupamea.ro

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     28-01-2009
    Mesaje
    1049

    un roman intreg. ma intreb cine citeste asa ceva?!
    un cenzor, ceva, nu are respectivul autor?

  2. #2
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    880
    Citat Mesaj initiat de constantinconst
    un roman intreg. ma intreb cine citeste asa ceva?!
    un cenzor, ceva, nu are respectivul autor?

    De acord

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.