Mircea Vintilă “Mă bucur teribil că încep primăvara în mijlocul oltenilor!” (galerie...

Mircea Vintilă “Mă bucur teribil că încep primăvara în mijlocul oltenilor!” (galerie foto)

412
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Aseară, iubitorii folkului din Craiova au avut parte de încă un concert memorabil susținut de Mircea Vintilă. Distracția și voia bună s-au întâlnit aseară la un pahar de falk” la Irish Way Pub, la ora 22.  

La aproape 63 de ani, Mircea Vintilă ne-a demonstrat că elixirul tinereții există cu adevarat. Toți cei prezenți aseară la Irish Way Pub am primit o porție de voie bună de la unul din cei mai îndrăgiți artiști români. Dacă înainte de concert artistul a fost extrem de calm, sorbind dintr-o cafea și admirându-și fanii dintr-un colț al sălii, puterea din voce s-a simțit încă de la prima probă de microfon. Primele sunete de chitară au fost suficient de puternice pentru a face o liniște subită, urmată imediat de ropote de aplauze. „Simt o bucurie teribilă că suntem împreună în acest loc minunat, că încep primăvara printre olteni. Vă rog să nu mă lăsați singur pe șcenă!”, au fost cuvintele de început ale artistului. Chiar dacă nu au asaltat șcena, fanii au fost în delir și nu s-au lăsat până nu l-au convins să susțină două bis-uri. “Madama de pică”, „Balada lui Constantin și Veronica” și „Pământul deocamdată” au ridicat  în picioare toată sala din primele minute ale concertului. Deși vizibil obosit după super concertul și zecile de minute de poze și autografe,  Mircea Vintilă a găsit câteva minute pentru a împărți cititorilor noștri câteva gânduri bune.

Î: Cum vă simțiți într-un turneu de acest gen, cântând în pub-uri din toată țara?

R: De un an de zile cânt în astfel de locații și sincer, niciodată nu m-am simțit atât de apropriat de public. Faptul că sunt spații relativ mici, că vă văd atât de aproape și simt aplauzele puternice, mă umple de energie și bucurie.

Î: Cum resimțiți diferența dintre generații?

R: Mi se pare minunat că la spectacolele mele vin inclusiv tinerii de 15-16 ani care cântă alături de mine și știu toate versurile. Asta înseamnă că folkul și-a găsit loc și în sufletele lor, ceea ce mă bucură nespus.

Î: V-a cuprins și pe dumneavoastră febra Facebook-ului?

R: Oh da, zilnic postez câte ceva pe pagina mea de facebook: Mircea Vintilă – Pagina Oficială. Fanii îmi trimit pe mail sau posteaza pe peretele meu pozele din concerte și, în felul ăsta, pot retrăi oricând clipele acelea minunate. Acolo îmi anunț fanii unde ne putem întâlni în viitorul apropriat.

Î: Considerați că este folkul afectat în vreun fel de noul trend muzical?

R: Din contră, mă bucur nespus că, în sfârșit, artiștii noștri sunt în topurile mondiale pe locuri furntașe. De curând mi-a spus cineva că multe din piesele din topuri sunt fie compuse de români, fie cântate de ei, eu sincer habar nu aveam. Fiecare generație are idolii și muzica ei, dar mă bucur că și folkul are un loc în sufletele tinerilor.

Îi mulțumesc lui Paul, proprietarul pub-ului, pentru invitație! M-am simțit excelent cu voi și, dacă după ce termin turneul mă mai invitați, voi reveni cu dragă inimă. Paul s-a ocupat de tot foarte bine și este un tip foarte de treabă.

Paul Rinder, proprietarul Irish Way Pub-ului, a declarat că a fost o reală plăcere să colaboreze cu Mircea Vintilă. „Este un artist desăvârșit, un om de nota 10, fără pretenții exagerate. Se vede foarte clar că iubește muzica și ceea ce face, debordează de energie. Deși este în plin turneu, artistul nu arată niciun strop de oboseală și, după cum se vede, are răbdare să acorde autografe tuturor fanilor.”

Din două în două săptămâni, Irish-ul găzduiește câte un super concert, încercând să aducă toți artiștii doriți de craioveni.

Mircea Vintilă: „ Pentru www.jurnalulolteniei.ro, toată prietenia mea sinceră!”

Ada Lateș

ada.lates@jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.