Falsul poliţist, judecat în stare de libertate

Falsul poliţist, judecat în stare de libertate

276
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tânărul a fost oprit de poliţişti joi seara, pe strada Drăgăneşti din Slatina, după ce aceştia au văzut că numerele de înmatriculare ale autoturismului Jeep erau foarte murdare. În urma cercetărilor, s-a stabilit că numerele erau atribuite unui autovehicul cu altă serie de şasiu. De asemenea, bucureşteanul avea şi permisul de conducere suspendat.

 

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat iar plăcuţele care se aflau montate pe autoturism erau false. De asemenea, în urma verificării în baza de date, s-a constatat că cel care conducea autoturismul avea permisul suspendat”, a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Bucureşteanul a încercat să scape de poliţişti arătându-le o legitimaţie de angajat al MAI şi susţinând că se află într-o misiune de urmărire a unor persoane suspecte de trafic de droguri. Din nefericire pentru el, adevăraţii oameni ai legii au sesizat că legitimaţia este falsă.

 

„În momentul în care poliţiştii i-au solicitat să se legitimeze, acesta a prezentat o legitimaţie afirmând că este angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi se află în misiune”, a adăugat comisarul şef Claudia Radu.

Bucureşteanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri a fost prezentat Judecătoriei Slatina cu propunearea de arestare preventivă pentru infracţiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce”.

Judecat în libertate

Magistraţii Judecătoriei Slatina au decis că nu se impune ca falsul poliţist să rămână preventiv după gratii, neexistând pericolul social.

 

„S-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are acest drept suspendat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false. Faţă de inculpat s-a dispus măsura de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile până la data de 31 martie 2012”, a precizat Corneliu Pavel, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Cu toate acestea, tânărul din Bucureşti este anchetat şi pentru că s-a folosit de o identitate falsă, iar politiştii urmează să stabilească dacă maşina pe care o conducea a fost furată.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.