40.000 de lei pentru întreţinerea unui spital închis

40.000 de lei pentru întreţinerea unui spital închis

762
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 40.000 de lei au fost cheltuiţi de autorităţile locale în lunile de iarnă la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, unitate medicală închisă de un an de zile. 

Ministerul Sănătăţii a emis în februarie 2011 un ordin prin care spitalul din Bumbeşi-Jiu se închidea. Cu toate acestea, autorităţile locale au cheltuit 40.000 de lei din banii contribuabililor în lunile de iarnă pentru întreţinerea aparaturii din această instituţie. Autorităţile locale se justifică afirmând că aparatura performantă din spital a costat peste un milion de euro şi, ca să nu se deterioreze, are nevoie de o temperatură constantă. “Aşa cum am comunicat de fiecare dată, de când s-a aşternut anotimpul rece, am luat decizia să încălzim unitatea pentru a nu se degrada aparatura din instituţai respectivă.”

Spitatul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu, care deservea peste 10.000 de locuitori, a fost închis acum un an. Dacă au nevoie de asistenţă medicală, oamenii din localitate trebuie să parcurgă 40 de km până la cea mai apropiată unitate medicală.


Sursă poză.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.