Adio produse româneşti anul acesta pe piaţă. Culturile ţăranilor din Teasc au...

Adio produse româneşti anul acesta pe piaţă. Culturile ţăranilor din Teasc au fost distruse din cauza zăpezii

416
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Oamenii din comuna doljeană Teasc, sunt disperaţi, culturile le-au fost distruse în proporţie de 70% din cauza zăpezii. Multe solarii au fost puse la pământ, iar ţăranii se gândesc acum de unde vor face rost de bani pentru a le reface.

 

În comuna doljeană Teasc, majoritatea oamenilor se ocupă cu solarii „Noi practic din asta trăim. Vindem produse româneşti pe piaţă. Din păcate anul acesta ceapa, usturoiul şi ridichiile au fost distruse din cauza zăpezii. După cum vedeţi solariile au fost puse la pământ, iar produsele au îngheţat din cauza gerului. Am investit destui bani, iar acum nu mai recuperăm noi nimic. Asta este, trcem noi şi peste asta “,a  spus Ioana Mitulescu.

Nu au culturile asigurate

Edilul comunei a trecut deja la inventarierea solariilor distruse „Din păcate oamenii nu au avut bani să îşi asigure culturile. Ei practic din asta trăiesc. Să vedem cum vom putea să îi ajutăm“, a spus Cristinel Banu, primarul localităţii Teasc.

Ţăranii au mai declarat că anul acesta vor fi tot mai puţine produse româneşti pe piaţă, iar cele care se vor găsi vor avea un preţ destul de mare „Dacă anul trecut vindeam legătura de mărar cu 10 lei, anul acesta va fi dublu“, a spus Marian Tică.     

Andrei Vasilescu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.