Hiwaters amână recepţia Esplanadei din Slatina

Hiwaters amână recepţia Esplanadei din Slatina

271
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Hiwaters, ultima firmă dintr-o serie care au lucrat la realizarea Esplanadei din centrul Slatinei, continuă să ignore termenul limită de realizare a lucrărilor, în ciuda penalizărilor pe care ar trebui să le plătească. Firma vâlceană trebuia să aibă lucrările pregătite pentru recepţie pe 9 septembrie 2011. Din cauză că lucrările nu corespundeau cu ceea ce era în caietul de sarcini, recepţia şi inaugurarea noului Centru Civic al municipiului a fost amânată pentru anul 2012. Deşi au trecut deja trei luni de la începutul anului, cei de la Hiwaters nu dau niciun semn că ar fi pe final cu investiţia. Firma plăteşte 0,5 la sută din valoarea totală a contractului pentru fiecare zi care se scurge de la data la care ar fi trebuit recepţionate lucrările.

 

„Deocamdată n-am primit nicio înştiinţare. Când primim înştiinţarea, atunci vom face şi recepţia Esplanadei. Constructorul plăteşte în continuare penalizări, e treaba lui când va fi gata pentru recepţie. Termenul limită a trecut demult”, a declarat Minel Prina, administratorul public al Slatinei.

Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi Expo Parc au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori una după alta. Astfel că acum, când proiectul este aproape gata, investiţia este executată deja de a treia firmă. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

Realizarea centrului civic ce cuprinde Esplanada şi Expo Parcul, deşi a mâncat timp şi mai ales bani, reprezintă cea mai mare investiţie din punct de vedere tehnic din Slatina. Întreaga zonă a fost placată cu granit, fiind destinată exclusiv traficului pietonal.

Tot aici au fost construite o fântână liniară cu o lungime de 30 de metri şi un ansamblu artezian compus dintr-o fântână muzicală cu jeturi luminoase şi colorate placată de „swing-uri” jucăuşe. Expo Parcul a presupus modernizarea parcului existent între străzile Vederii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, realizarea unei cascade pe o parte a scărilor de la fostul magazin Oltul până la muzeu, dar şi realizarea unei arteziene cu fum şi foc în forma literei „S”, construcţie unicat în România.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.