Sentinţa în cazul de evaziune fiscală al lui Bercea, amânată cu o...

Sentinţa în cazul de evaziune fiscală al lui Bercea, amânată cu o săptămână

266
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un verdict urmează să fie dat pe 13 martie, apărătorii interlopului având răgaz să completeze concluziile scrise depuse la dosar pe care judecătorul le-a considerat ca fiind incomplete.

 

Judecătorii au decis, în ianuarie, ca interlopul din Drăgăneşti-Olt să fie judecat separat deşi alături de el erau inculpaţi şi fratele său, Televizor, care şi-a schimbat numele în Simion Marin, dar şi cumnata sa Ioana Anghel, soţia lui Amar.

 

Bercea a achitat trei miliarde de lei vechi, sumă ce reprezintă partea sa de prejudiciu.

Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Craiova susţin că, în perioada 2001-2005, interlopul a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare în valoare de 50.803.591.400 lei, în condiţiile în care, între societăţile administrate de acesta şi societăţile beneficiare, nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Mai mult, Bercea a ridicat suma de 18.404.000.000 lei, reprezentând salarii, din conturile societăţilor administrate, în baza unor documente fictive, sume pe care apoi le-a reintrodus în circuitul financiar al acestor firme.

Deşi societăţile sale înregistrau pierderi lună de lună, tot în baza unor documente fictive, Mondialu a ridicat dividende în valoare de 1.968.000.000 de lei din contul unei firme şi de 3.243.500.000 din contul alteia. Procurorii au verificat extrasele de cont de la băncile cu care lucrau firmele lui Bercea.

Procurorii au dispus şi instituirea unui sechestru asigurator asupra conturilor lui Bercea, în valoare de 102.609,01 euro şi 436.863,98 de lei. De asemenea, magistraţii craioveni au pus sechestru şi pe 13 imobile deţinute de Sandu Anghel.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.