PNG-ul, da, „Noua Republică”, ba!

PNG-ul, da, „Noua Republică”, ba!

388
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Salutam într-un comentariu de acum câteva luni, alături de alţi consumatori autohtoni de ştiri şi evenimente, apariţia pe eşichierul de la Bucureşti a „Noii Republici”, declarată forţă politică de dreapta, cu activişti şi fani tineri, cum e şi liderul lor, Mihai Neamţu. Fiindcă e o întocmire politică de ultimă generaţie, încercăm să vedem ce aduce ea demn de luat în seamă în discursul politic românesc, ce noutăţi figurează în programul ei. Asta cu atât mai mult, cu cât, pentru sâmbătă (10 martie), „Noua Republică” şi-a anunţat convocarea adunării naţionale. Pe ordinea de zi, teme politice, zicem noi, susceptibile să trezească interesul: „Justiţie şi curaj”, „Cultură şi valori”, „Bani şi economie”, „Tradiţie şi viitor”. Pare a suna cu totul diferit faţă de mesajele trimise poporului până acum, de către partidele „clasice” ivite, în anii postdecembrişti, din spuma, de fapt, din drojdia Revoluţiei. Cum se raportează „Noua Republică” la aceste partide? Ce părere are despre „Mişcarea populară” băsistă şi despre marele PDL de la putere? Un partid cu care, sărind iute la interval, un Jiji Becali, baciul PNG, dă zor să se facă frate de cruce sub paravanul himericei „Mişcări populare”.

Întrebat, ca lider al unei formaţiuni politie de dreapta, cum vede el relaţia cu partidul de la guvernare (autoproclamat autentic, de dreapta şi popular european), Mihai Neamţu a retezat-o scurt, negând o apropiere de PDL. „Exclus!”. De ce? „Pentru că sunt o structură coruptă! Cum să ne aliem cu ei?” – a punctat liderul „Noii Republici”. O asemenea replică, chit că vine de la un politician foarte tânăr, practic de-o vârstă cu tranziţia, chiar că trebuie luată în seamă pentru intransigenţa ei. Puneţi-o în balanţă cu râvna meschină şi compromisul jalnic cu care alţi „tineri” în politica de la Bucureşti, până mai ieri antibăsişti gălăgioşi, se gudură acum pe lângă portocalii şi dau târcoale „Mişcării populare”, de pe urma căreia îşi hrănesc iluzia că vor ajunge în Parlament. E cazul unui demagog, precum Pavelescu (PNŢ), al Laviniei Şandru (PIN).

E credibilă, e justificată opinia celor de la „Noua Republică”, potrivit căreia PDL e structură coruptă? Ba bine că nu! De trei ani, de când, în parteneriat cu Traian Băsescu, dregătoreşte şi prăduieşte România, gaşca portocalie (cu clientela şi băieţii săi deştepţi) a ridicat hoţia, abuzul, dispreţul faţă de lege şi corupţia pe cele mai înalte culmi. Nume grele, eclipsându-i pe baronii social-democraţi, de ieri, populează astăzi garnitura de impostori şi profitori răsărită peste noapte în preajma marinarului. După exemplul lui luminos, parazitează tot ce este de şmecherit, direcţii locale şi centrale, structuri ministeriale, sifonează banul public şi fură pe ruptelea. Hoţia se vede de la o poştă, pentru că e pe faţă, nici măcar nu se mai căznesc să o mascheze. „Noua Republică”, a cărei adunare naţională va avea loc peste câteva zile, refuză să intre într-o cârdăşie cu partidul-stat, total compromis prin jafurile la care s-a dedat în cei trei ani de guvernare pedelistă. Trag speranţă că acest refuz tranşant nu e un gest demagogic pasager, ci raţiunea sa de a fi şi a creşte, ca o forţă politică serioasă, responsabiă, aşteptată de români.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.