Ionuț Stroe: Aprobarea legii lustrației este ridicolă

Ionuț Stroe: Aprobarea legii lustrației este ridicolă

385
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Legea lustrației a stârnit multe reacții în rândul politicienilor, printre care și Ionuț Stroe, deputat PNL Dolj, care consideră că aprobarea acestei legi este „un gest ridicol”.

Parlamentarul liberal este de părere că este prea târziu pentru un astfel de act normativ și că marii lustrabili sunt mult prea în vârstă pentru a fi trași la răspundere.

„Legea lustraţiei ar fi trebuit să fie Legea nr.1/1990. Nu ideea în sine este ridicolă, ci întregul set de factori care au născut-o în acest moment al istoriei. Pe cine să mai lustrăm după 22 de ani? Marii lustrabili sunt în baston, îşi plimbă nepoţii de la şcoală acasă şi invers”, a declarat Ionuț Stroe.

Deputatul PNL a criticat și modalitatea în care s-a adoptat Legea lustrației, afirmând că totul s-a petrecut în mare grabă. „Bâlbele legate de introducerea procurorilor în procesul de lustrare, ştergerea de pe lista lustrabilă în ultimul moment a şefilor misiunilor diplomatice şi consulare, fără nici măcar un singur argument pentru a face asta – toate sunt semne ale unei mimări anticomuniste”, a mai adăugat acesta.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.