Specialițtii mențin atenționarea hidrologică pentru Dunăre!

Specialițtii mențin atenționarea hidrologică pentru Dunăre!

319
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În această perioadă, debitele și nivelurile la stațiile hidrometrice pe Jiu au fost staționare și variabile. Pe Dunăre, conform spuselor specialiștilor, încă se păstrează atenționarea emisă pe 27.02.2012. 

“Având în vedere oscilațiile zilnice de debite amonte de Porțile de Fier II, existența formațiunilor de gheață pe sectorul aval (pod de gheață pe sectorul Oltenița-Isaccea,  blocaje de ghețuri pe sectorul Ceatal Izmail – Tulcea și în Deltă), precum și variațiile de temperatură (înregistrate în ultimele zile și cele prognozate), în perioada următoare sunt întrunite condiții favorabile pentru fragmentarea podurilor de gheață, desprinderea și punerea în mișcare a formațiunilor de gheață, îngramadirea în sectoarele cu viteze mai mici și creșterea artificială de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval  Oltenița. Se impune urmărirea  fenomenelor, asigurarea condițiilor de curgere a formațiunilor de gheață pe sectorul menționat mai sus și evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice și poluări accidentale”. În funcție de evoluția regimului debitelor Dunării aval Porțile de Fier II și de evoluția temperaturii aerului se va actualiza prezenta atenționare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ABA Jiu.

  



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.