Cultură / Întâlniri de epocă la Casa Universitarilor

Cultură / Întâlniri de epocă la Casa Universitarilor

653
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Casa Universitarilor din Craiova găzduieşte o serie de întâlniri culturale cu “parfum de epocă” joi, 8 martie şi vineri, 9 martie, invitate fiind toate persoanele care doresc să redescopere patrimoniul oraşului nostru.

Afişul oficial al întâlnirilor „Five o’clock”.

Pentru că este Anul Caragiale, DJST Dolj, Casa Universitarilor şi Asociaţia GAG, împreună cu Primăria, Consiliul Local Craiova şi cel Judeţean Dolj, desfăşoară în perioada 1 martie – 1 iunie 2012 proiectul “Five o’clock”. Acesta constă într-o serie de evenimente culturale ce vor avea loc la Casa Universitarilor – Casa Romanescu prin care organizatorii urmăresc să readucă în conştiinţa publică valorile şi patrimoniul craiovene. Astfel, mâine, 8 martie, la orele17.00. trecute fix, craiovenii sunt aşteptaţi să facă turul Casei Nicolae Romanescu, ghid fiind Dan Neamu, artist plastic. De asemenea, invitaţii vor fi răsfăţaţi cu dulceaţă şi se pot imortaliza în poze la minut.

Spre seară va avea loc şi o sesiune de discuţii şi comentarii pe marginea numărului al doilea al foii de pamflete “Five o’clock”, iar “curioşii şi cetitorii” se pot delecta cu o expoziţie de carte pusă la cale de directorul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristian Aman, Lucian Dindirică. Seara de joi continuă cu un bal de caritate la care sunt invitate “damele, coniţele şi demoazelele ” din oraş, delectarea muzicală fiind asigurată de artiştii Corina Stănescu şi Octavian Gorun. Invitaţiile pentru bal pot fi procurate de la Casa Universitarilor – persoană de contact – Silvia Simionescu, director.

Adrian Cioroianu – invitat de seamă

Programul “Five o’clock” de vineri continuă cu un invitat special. Povestea Casei Romanescu va fi spusă de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, decanul Facultaţii de Istorie – Universitatea din Bucureşti. Aşadar, vineri de la orele 17:00 craiovenii pot face turul Casei Romanescu alături de fostul ministru de externe Adrian Cioroianu care, după pauza de cafeluţa şi dulceţică, va fi epicentrul discuţiunilor, de la 18:00 la 19:00. Intrarea la aceste evenimente este liberă.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.