Cadouri pentru Ziua Femeii, realizate de copiii de la „Amicii”

Cadouri pentru Ziua Femeii, realizate de copiii de la „Amicii”

320
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Copiii şi tinerii de la Centrul de zi „Amicii”, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au vernisat, ieri, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Olt expoziţia „Un zâmbet, o floare, o rază de soare”, dedicată zilei de 8 martie.

 

„Ne-am gândit să le facem o surpriză tuturor femeilor şi să le oferim o expoziţie inedită, cu lucrări unicat, realizate manual de cei doisprezece beneficiari ai centrului de zi. Este vorba de produse diverse: de la cercei, brăţări, până la felicitări şi flori din hârtie de dimensiuni diferite. Copiii au lucrat la ele de la începutul anului, au pus suflet şi s-au implicat pentru a se prezenta cât mai bine. Noi credem că această primă încercare a fost o reuşită şi tocmai de aceea, ne propunem să organizăm o astfel de expoziţie şi la anul, să venim cu lucrări mult mai reuşite”, a precizat Emanuela Toloş, coordonatorul Complexului de Servicii „Amicii”.

Expoziţia cu vânzare ce va rămâne deschisă în sala de la parterul Bibliotecii Judeţene până la sfârşitul acestei săptămâni a fost posibilă şi graţie sprijinului acordat de Sindicatul Producătorilor Agricoli din Olt.

„Amicii”, sprijin pentru familiile nevoiaşe

Complexul de servicii „Amicii” este unul dintre puţinele centre de zi din judeţul Olt care se adresează minorilor de vârstă şcolară din familii cu situaţie materială precară. Înfiinţat în urmă cu şase ani pe strada Zmeurei numărul 5, „Amicii” este un centru cu o capacitate de 20 de locuri bine dotat, două camere de studiu, o cameră de zi pentru activităţi recreative, bucătărie, sală de mese şi un cabinet de consiliere.

 

„Misiunea noastră este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copilului prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreare – socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independente, orientare şcolară şi profesională. În acelaşi timp, ne adresăm şi părinţilor sau reprezentanţilor legali, precum şi altor persoane care au în îngrijire copii prin activităţi de sprijin, consiliere, educare. În prezent vin la centru 12 copii, majoritatea băieţi, care sunt împărţiţi în două grupe, cei care merg la şcoală dimineaţa şi cei care merg după-amiaza. Programul zilnic al copiilor în centru se desfăşoară ţinând cont de vârsta acestora, nivelul de dezvoltare, potenţialul, nevoile şi disponibilităţile pe care le au. Cei mai mulţi beneficiari ai serviciilor noastre provin din familii cu copii mulţi şi venituri insuficiente sau familii monoparentale”, explică Emanuela Toloş.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.