Cerem Comisiei sa aplice legislatia comunitara pentru a readuce guvernul olandez la...

Cerem Comisiei sa aplice legislatia comunitara pentru a readuce guvernul olandez la o atitudine europeana

388
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pe contul personal de facebook, Marian-Jean Marinescu ne transmite:
Conferinta Presedintilor a aprobat astazi elaborarea unei rezolutii ca urmare a dezbaterii cu privire la site-ul discriminatoriu promovat de Partidul Libertatii din Olanda. Dezbaterea si rezolutia au fost introduse pe ordinea de zi a sesiunii plenare de la Strasbourg – o propunere facuta in urma cu trei saptamani in cadrul sedintei grupului PPE.

 

Suntem ingrijorati de frecventa cu care acest site este vizitat si completat cu informatii personale despre imigrantii din diverse tari, inclusiv Romania. Este o instigare la ura care ar putea avea repercusiuni nefaste. Totodata suntem consternati de pasivitatea guvernului olandez. In aceasta rezolutie cerem Comisiei sa reactioneze si sa faca tot ceea ce este necesar pentru a proteja cetatenii europeni

 

Principalele puncte ale rezolutiei propuse de europarlamentarii romani (PDL si UDMR) impreuna cu colegii din Polonia si Bulgaria sunt:

 

– invita Comisia sa reactioneze si sa ia masurile necesare pentru stoparea promovarii unor atitudini ca cele exprimate pe acest site, care sunt in contradictie  flagranta cu valorile fundamentale ale UE;

 

– este preocupat de consecintele colectarii de date care ar putea sa promoveze in viitor o imagine deformata a realitatii, incurajand tolerarea unor acte xenofobice la nivel european, avand in vedere mai ales ca plangerile pot fi trimise de catre cetatenii olandezi intr-un mod anonim acestia neputand fi trasi la raspundere;

 

– invita Comisia sa-si exprime o pozitie cu privire la legalitatea colectarii acestor date;

 

– invita guvernul olandez sa ia imediat toate masurile necesare in vederea inchiderii acestei pagini de internet;

 

– face apel la guvernul olandez sa ia in considerare concluziile Consiliului European din 24 iunie 2011, care prevede ca Romania si Bulgaria au indeplinit toate criteriile pentru a incheia cu succes procesul de evaluare Schengen; avand in vedere pozitia pozitiva a celorlalte 23 de state membre, cere reconsiderarea atitudinii Olandei in ceea ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

Dezbaterea asupra acestui subiect va avea loc marti, 13 martie la ora 15:00 iar votul final asupra rezolutiei va avea loc joi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.