Pentru că s-a semnat pe felicitări cu sigla PDL, Zgonea îi cere...

Pentru că s-a semnat pe felicitări cu sigla PDL, Zgonea îi cere premierului să-l demită pe Giugea

410
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Deputatul social-democrat, Valeriu Zgonea, i-a transmis premierului Mihai Răzvan Ungureanu o scrisoare deschisă în care îi cere acestuia „demiterea imediată” a prefectului de Dolj, Nicolae Giugea.

În scrisoarea deschisă adresată premierului, Zgonea precizează că în cazul lui Giugea există un conflict major de interese în condiţiile în care prefectul în funcţie, care este apolitic, înalt funcţionar public, a fost desemnat drept candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. Deputatul social-democrat semnalează faptul că, deşi spune că este apolitic, prefectul de Dolj a semnat felitări de 8 Martie alături de candidaţii PDL la alegerile locale, precum şi de consilierii judeţeni democrat-liberali, unii dintre ei declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate. Ba mai mult decât atât, felicitările semnate de Giugea au pe ele însemnul PDL.  „Aşadar, candidatul Giugea este reprezentantul Guvernului în teritoriu, cel care coordonează practic toate măsurile legale pentru organizarea alegerilor locale la care va candida. În acel moment, prefectul Giugea mi-a transmit că pot sta liniştit şi a dat asigurări publice că va respecta întru totul legea. Însă, în aceste zile, femeile de pe întreg cuprinsul Doljului au primit felicitări cu ocazia Zilei de 8 Martie, semnate de Nicolae Giugea, alături de candidaţii PDL la alegerile locale. Felicitările au pe ele sigla PDL. Mai mult decât atât, unele felicitări sunt semnate de dl Giugea în calitate de prefect, alături de consilieri judeţeni PDL şi funcţionari publici, unii declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate. În alte felicitări, dl prefect semnează în calitate de candidat al PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, împreună cu candidaţii PDL la alegerile locale. Devine tot mai limpede că depolitizarea administraţiei publice româneşti este doar un slogan lipsit de substanţă pentru PDL şi, în acelaşi timp, rămâne o aspiraţie îndreptăţită”, a relatat Zgonea în scrisoarea adresată premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Felicitare 2 PDL Dolj

Deputatul PSD mai precizează că se îndoieşte de faptul că prefectul de Dolj, „care a intrat deja în campanie electorală”, respectă principiile pe care legea le impune. „Domnule Prim-Ministru, activitatea prefectului se bazează pe principii clar enunţate de lege, precum cel al legalităţii, imparţiabilităţii şi obiectivităţii, al transparenţei şi liberului acces la informaţiile de interes public, eficienţei, responsabilităţii, profesionalizării şi orientării către cetăţean. Îmi exprim îndoiala că prefectul-candidat la Consiliul Judeţean, care a intrat deja în campania electorală, după cum se vede, mai poate respecta aceste principii şi mai poate fi garantul respectării legii. Conform Legii 340/2004, republicată în 2008, prefectul şi subprefectul nu pot fi membri ai unui partid politic sau ai unei organizaţii căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice, potrivit legii, sub sancţiunea destituirii lor din funcţia publică.  Cer public, din nou, demiterea de urgenţă a domnului Nicolae Giugea din funcţia de prefect al judeţului Dolj şi adoptatea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea legalităţii şi a corectitudinii competiţiei electorale din iunie 2012”, mai spune Valeriu Zgonea. Acesta îl avertizează pe premier că în cazul în care demiterea prefectului de Dolj nu se va întâmpla, se face „părtaş la încălcarea legii, deşi aţi spus, în repetate rânduri, că sunteţi apărătorul legii”.

Sursa: http://ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.