Recurs la Curtea de Apel Craiova: “Regele Asfaltului” vrea să fie cercetat...

Recurs la Curtea de Apel Craiova: “Regele Asfaltului” vrea să fie cercetat în stare de libertate

294
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Magistraţii Curţii de Apel Craiova judecă, azi, recursul formulat de apărarea omului de afaceri, Cătălin Spătaru, zis “Regele Asfaltului” din Argeş, împotriva mandatului de arestare preventivă pentru evaziune fiscală. Bărbatul vrea să fie cercetat în stare de libertate.
Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, cercetat în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 20 de zile, în noaptea de luni spre marţi.
 
În data de 26 februarie, procurorii DIICOT Mehedinţi, în colaborare cu BCCO Craiova şi lucrători din cadrul IJJ Craiova au făcut 30 de percheziţii domiciliare – 13 în localitatea Strehaia, 9 în judetul Hunedoara , 4 în municipiul Cluj, 3 în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş, în vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat in săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit procurorilor, Mihai Gheorghe şi  Mihai Ion au identificat 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%,  au emis facturi fiscale  pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

“Membrii grupării au înfiinţat în acest scop 5 societăţi comerciale, tip “fantomă“, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite  substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat ca urmare a activităţii infracţionale. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat  în numerar şi împărţite între membrii grupării”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

Pentru 5 dintre societăţile comerciale atrase de către suspecţi s-au facturat mărfuri şi servicii în valoare totală de 26.400.000 lei (6 milioane de euro).
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment ca fiind în sumă de 20.000.000 euro.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.