Activităţi preventive desfăşurate de către poliţiştii rutieri

Activităţi preventive desfăşurate de către poliţiştii rutieri

279
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aseară, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier împreună cu lucrători ai formaţiunilor de poliţie rutieră au organizat si executat o acţiune având ca scop prevenirea si combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au acţionat atât în municipiul Craiova, cât şi pe principalele drumuri naţionale şi europene din judeţ.
Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate 153 abateri de natură contravenţională, dintre care 10 abateri pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 17.780 lei în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile 19 permise de conducere, dintre acestea 12 au fost reţinute pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii rutieri au constatat în cadrul acţiunii 3 fapte de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările în conformitate cu prevederile legale.

EXEMPLE:
În cadrul acţiunii a fost depistat în trafic R.HORIA, 20 de ani, student, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, în comuna Amărăştii de Sus, fără a poseda permis de conducere. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 Rep.

În cadrul acţiunii lucrători ai formaţiunii rutiere din cadrul Poliţiei oraş Segarcea l-au depistat pe G.ION, 29 de ani, din Băileşti, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Giurgiţa, având o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi i s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.

In jurul orei 01.30, poliţiştii doljeni au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat M.IONUT, 24 de ani, din Bailesti. Întrucât acesta emana vapori de alcool i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul alcoolscop, însa a refuzat atat testarea cât si recoltarea de probelor biologice de sânge.
Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.