Proiectil exploziv găsit în Malu Mare

Proiectil exploziv găsit în Malu Mare

260
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectil găsit în curtea casei unei femei din comuna doljeană Malu Mare. Dispozitivul exploziv de calibru 75 milimetri, fără focos, a fost găsit în timpul unor săpătuir pentru o fosă septică. Detașamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit pentru ridicarea, în condiții de siguranță, a proiectilului.

Pentru a nu se înregistra evenimente nedoite în timpul descoperirii dispozitivelor explosive, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia al județului Dolj, recomandă:

–         Nu le atingeţi.

–         Nu le loviţi sau mişcaţi.

–         Nu le introduceţi în foc.

–         Nu încercaţi să demontaţi focoase sau alte elemente componente.

–         Nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente.

–         Nu ridicaţi, nu transportaţi sau nu introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi.

–         În zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri funciare, săpături manuale şi nu aprindeţi focul.

–         Interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor în zonă;

–         Anunţaţi de urgenţă descoperirea muniţiei neexplodate la: Protecţie civilă – 982, Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – 112.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.