Olt: Incendiu in satul Alimanesti

Olt: Incendiu in satul Alimanesti

472
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a intervenit vineri, 09 martie, ora 12.50, în comuna Izvoarele, sat Alimăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Ionel C.

La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului Slatina, pompierii găsind în flăcări o magazie folosită de proprietar ca depozit şi un pătul de cereale. Cu toate eforturile militarilor care au acţionat mai bine de o oră pentru izolarea şi lichidarea incendiului, au ars: circa 20 mp din suprafaţa magaziei, bunurile depozitate în aceasta, patulul pe aproximativ 35 de mp şi cerealele depozitate în acesta (aproximativ 1000 kg de porumb, 500 kg de grâu, trei saci de tărâţe şi doi saci de mălai). Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs de un tablou electric suprasolicitat. Tabloul de siguranţe se afla amplasat pe peretele magaziei, fiind acoperit de materiale textile, lucru care a facilitat propagarea focului la întreaga magazie.

Apoi, ieri, 10 martie, ora 14.19, tot militarii Detaşamentului Slatina au intervenit, în municipiul Slatina, strada Drăgăneşti, nr.15, bloc G 3, scara A, pentru îndepărtarea unor cărămizi şi a tecuielii de pe marginea acoperişului blocului, care prezentau pericol pentru trecători. Cu ajutorul unei autoscări mecanice, a unei cange si a unei răngi, salvatorii au reuşit să îndepărteze elementele de construcţie şi pericolul pe care acestea îl prezentau pentu persoanele care treceau prin zonă.

Astăzi, la ora 00.30, Garda de Intervenţie Osica a intervenit în comuna Osica de Sus, sat Ostrov, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei lui Marin B. Militarii ajunşi la locul solicitării, cu o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, au găsit în flăcări aproximativ 20 de mp din acoperişul casei bărbatului, cu posibilitate de extindere şi la restul locuinţei. După aproximativ o ora de acţiune continuă, pompierii au reuşit să lichideze incendiului, în limitele găsite, fără ca acesta să mai distrugă şi alte bunuri. Au ars în urma incendiului circa 20 de mp din acoperişul casei. Cauza probabilă a incendiului este un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.