Un elev din Liceul „Elena Cuza” participă pentru a patra oară la...

Un elev din Liceul „Elena Cuza” participă pentru a patra oară la faza naţională a Olimpiadei de Religie

518
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Emanuel Vârdol este elevul Liceului „Elena Cuza” din Craiova, care va reprezenta nivelul clasei a XII-a la Olimpiada de Religie, care a avut loc sâmbătă. Acesta participă pentru a patra oară la concurs şi de fiecare dată a ajuns la faza pe ţară.

Emanuel are 18 ani şi este din comuna Giuvărăşti, județul Olt şi în perioada 1-5 aprilie, se va afla la Oradea pentru etapa naţională a Olimpiadei de Religie.

„În prima parte este dorinţa de a cunoaşte mai mult. Sunt lucruri care mi se par fundamentale, ca de exemplu, toată lumea trebuie să ştie care este scopul vieţii creştine, adică mântuirea sufletului, să ştim să ne cinstim Sfintele Moaşte, Sfinţii, Crucea, să ştim rugăciuni. Creştinul trebuie să fie un teolog al său, adică să cunoască, să afle, să întrebe, pentru a-şi crea o viaţă după principiile creştineşti”, a povestit elevul olimpic.

Anul trecut a câştigat menţiune, dar pe viitor îşi doreşte să devină profesor şi este conştient că trebuie să citească mult pentru acumularea cunoştinţelor necesare. „Nu vreau însă să mă mândresc, mă feresc de acest lucru. Aceste olimpiade îmi rămân ca nişte experienţe de viaţă, pe lângă faptul că am acumulat cunoştinţe. Să ajungi la faza naţională, la o olimpiadă, necesită foarte multe cunoştinţe, trebuie să citeşti mult. Nu sunt suficiente noţiunile de bază, pentru că acolo toţi sunt geniile fiecărei regiuni”, a afirmat Emanuel Vârdol.

Diana Zamfir

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.