OLT: PDL îi dă cu flit lui Toma la alegerile locale

OLT: PDL îi dă cu flit lui Toma la alegerile locale

399
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Deşi la centru alianţa PDL – UNPR pare să fie una care funcţionează, la Olt acest fapt nu se regăseşte. Dacă în perioada în care Valeriu Steriu s-a ocupat de UNPR Olt, spiritele erau mai liniştite, odată cu venirea lui Toma la şefia partidului colaborarea a dispărut total.

Drept urmare, PDL Olt a hotărât să meargă singur în alegerile locale din această vară.

 

„Organizaţia va merge de una singură în alegerile locale, fără niciun fel de alianţă în judeţul Olt. Avem o structură de activişti foarte bună, oamenii au păstrat o legătură strânsă cu localităţile unde şi-au desfăşurat activitatea de-a lungul campaniilor electorale. Nu văd de ce să ne călcăm pe picioare cu tot felul de partiduleţe. În perioada asta cea mai mare preocupare a noastră este să răspundem la telefoane că vin tot felul de piranioţi din ăştia mici, care încearcă şi ei să ia candidaţi din organizaţiile mari. Sunt obligaţi de la centru să facă liste de candidaturi la primărie, consilii locale. Liderii lor de la Bucureşti se bat cu pumnul în piept că au candidaţi în fiecare localitate, dar nimeni nu verifică de unde provin candidaţii ăia, cât de serioşi sunt, câte voturi vor obţine, ce randament electoral vor avea. Sunt nişte aventurieri care încearcă să câştige praful de pe tobă”, a declarat Dan Bălăşescu.


Politicianul spune că nu se ia în calcul formarea unei alianţe cu niciunul dintre celelalte partide politice:
„Nu are sens ca un partid care are organizaţii în toate localităţile judeţului, care va depune liste în toate localităţile, să-şi ia în spate aliaţi nişte oameni care s-au trezit peste noapte că au oportunitatea să poată câştiga şi ei ceva. Nu se pune problema vreunei alianţe şi nu este vorba numai de alianţă cu UNPR, ci cu orice formaţiune politică”.

„Vrem o campanie decentă”

Reprezentatul PDL-ului spune că până pe data de 15 martie speră să aibă mare parte din candidaturi stabilite, aceasta fiind cea mai mare preocupare în prezent.

 

„Procesul de selectare a candidaţilor, de stabilire fermă a candidaturilor, este o muncă infernală. În fiecare comună vor fi schimbări peste noapte. Eu am sub mine o armată care lucrează la procesul acesta. Sunt mulţumit dacă până pe 15 martie ajungem să avem definitivate 60% din liste. Toate partidele mari trec prin asta în perioada preelectorală”, a spus Bălăşescu.

Şi cum campania electorală se apropie cu paşi repezi, democrat liberalul a declarat că anul acesta vrea să fie una cât mai liniştită şi corectă.

 

„Nu vom avea o campanie agresivă. Eu cred că lumea s-a săturat de scandaluri, de ameninţări, de afişe rupte. Cred că am ajuns totuşi, după 22 de ani, la maturitatea necesară, astfel încât să desfăşurăm o campanie electorală decentă şi să nu-i mai agasăm pe oameni şi cu jocurile astea de copii tâmpiţi dintre partidele politice. Sper să găsim înţelegere şi la celelalte partide politice. Bineînţeles, ştiţi că partidele mici sunt mai agresive şi încearcă să facă zgomot cât mai mare. Cu siguranţă la partidele care contează cu adevărat, partidele mari, vom găsi înţelegere, nu mă refer la PP-uri şi UNPR-uri”, spune secretarul general al PDL.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.