Poliţiştii doljeni protejează fondul cinegetic, în ultimele 24 de ore fiind reţinute...

Poliţiştii doljeni protejează fondul cinegetic, în ultimele 24 de ore fiind reţinute pentru braconaj trei persoane

272
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ieri, 11 martie a.c., poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de către reprezentanţi ai Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj cu privire la faptul că în incinta Staţiei de pompare a apei Ianoş, localitatea Catane, au găsit trei carcase de vânat.

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Exploziv, Substanţe Periculoase ajunşi la faţa locului au identificat două capete şi două piei de mistreţ, precum şi un cap şi o piele de căprior.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că în seara zilei de sâmbătă M.ION, 49 de ani împreună cu M.DANIEL, 27 de ani, ambii din comuna Bîrca, judeţul  Dolj s-au deplasat pe fondul de vânătoare Nr. 23 Cârna şi folosind arma de vânătoare cu alice deţinută de bărbatul de 49 de ani au braconat cele trei animale.

Pe numele celor doi poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic,  arma în cauză, precum şi douăzeci şi opt de cartuşe de acelaşi calibru fiind ridicate în vederea cercetărilor. De asemenea, autoturismul folosit de cei doi la comiterea faptei a fost  indisponibilizat până la definitivarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, M.ION şi M.DANIEL au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Judecătoriei Băileşti cu propunere de arestare preventivă.

 

 

În aceeaşi zi, în jurul orei 1900, poliţiştii au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare al fondului 71 Izvor ce aparţine AJVPS Dolj cu privire la faptul că  a fost prinsă în flagrant o persoană ce braconase o căprioară.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului A.E.S.P. şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova care au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, totodată fiind identificat O.GHEORGHE, 58 de ani, din Craiova.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că acesta s-a deplasat pe Fondul de vânătoare Izvor, unde cu o armă de vânătoare cu alice a braconat o căprioară.

Cu prilejul controlului efectuat în autoturism, poliţiştii au găsit cadavrul  căprioarei, 15 buc. cartuşe cal. 5,6 şi 16 bucăţi de cartuşe cal. 12, de asemenea, la aproximativ 10 metri de  autoturism a fost găsită o armă de tir cu glonţ cal.5,6.

Armele, muniţia şi vânatul  au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, O.GHEORGHE fiind reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.