Expoziţie de vase de lut pictate de elevi, pentru o colegă bolnavă...

Expoziţie de vase de lut pictate de elevi, pentru o colegă bolnavă de leucemie

769
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Elevii de la mai multe şcoli din Craiova au donat săptămâna trecută 50 de vase de lut pictate chiar de ei, care mâine vor fi expuse spre vânzare la Teatrul Liric „Elena Teodorini”, începând cu ora 16.00.
Acţiunea a fost organizată de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, patronată de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, şi urmăreşte strângerea de fonduri care vor fi folosite pentru tratamentul Oanei Neacşu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Carol I”.
Eleva a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică şi are nevoie urgentă de un transplant medular allogeneic în străinătate. Costul tratamentului este de 136.000 de euro, însă familia nu are posibilităţi financiare să achite aceşti bani. Pe lângă vasele de lut pictate de elevi, tot mâine vor fi expuse şi broşe lucrate în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii de către persoanele private de libertate de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova. „Mâine, începând cu ora 16.00, se va desfăşura o expoziţie, cu vânzare, de icoane şi vase de lut pictate de către elevii coordonaţi de profesor Cătălin Ostroveanu, dar şi mărţişoare realizate de către elevii din unităţile de învăţământ din Craiova”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.
După expoziţie se va desfăşura un spectacol de muzică şi dans, la care vor participa elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Invitat special este Cristian Sanda, participant la Vocea României şi elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Carol I”.
Preţul biletului este de 10 lei. Campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor” a fost demarată la data de 8 februarie. Persoanele care doresc să o ajute pe Oana Neacşu pot veni mâine la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova, unde pot achiziţiona obiecte artizanale.


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.