Piaţa 1 Mai, modernizată prin înlocuire

Piaţa 1 Mai, modernizată prin înlocuire

421
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Tarabele şi chioşcurile amplasate peste drum de Spitalul Judeţean vor fi demolate, pe terenul rămas liber urmând a fi construită o nouă piaţă. Operaţiunea estimată la peste 3 milioane de lei noi prevede construcţia unui spaţiu agro-alimentar închis, cu tarabe la parter şi magazine pe două nivele.

Municipalitatea deţine o parcelă de aproximativ 1200 de metri pătraţi pe strada Tabaci, unde sunt înghesuite acum tarabele de legume şi fructe, ghereele florarilor plus câteva magazine. Planul celor de la Pieţe prevede demolarea construcţiilor actuale din piaţă pentru a face loc unei structuri noi, pe două nivele. Urmează a fi realiuzată o hală închisă, cu o suprafaţă utilă de 1000 de metri pătraţi la parter, plus încă 400 de metri pătraţi la etaj. Clădirea pe care o va construi SRL-ul pieţelor va fi retrasă cu 2, 5 metri spre interior, pentru ca circulaţia pietonală să nu mai fie afectată de comercianţi. Construcţia va fi realizată pe structură metalică, înălţimea maximă a imobilului urmând să ajungă la 9, 5 metri. La parterul construcţiei vor fi realizate 35 de locuri de vânzare pentru legume şi fructe, plus un compartiment separat, cu şase locuri de vânzere pentru lactate. De asemenea, studiul de fezabilitate prevede realizarea a nu mai puţin de 12 spaţii comerciale tip magazin general. La etaj urmează a fi realizate spaţii de alimentaţie publică. Costul întregii investiţii este estimat prin studiul de fazabilitate la peste 3, 1 milioane de lei noi, durata de realizare a halei agro-alimentare fiind de 18 luni. Rămâne de văzut când va începe realizarea noii pieţe, cei de la Pieţe trebuind să-şi pună la punct mai întâi planul de încasări pentru a face faţă lucrării.

“Investiţia va fi demarată în funcţie de banii pe care reuşim să-i strângem, pentru că nu ne putem baza pe alte fonduri decât pe veniturile proprii ale SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Eu sper că vom reuşi să parcurgem toţi paşii prevăzuţi de lege şi să începem construcţia încă de anul acesta, Termenul de execuţie este de 18 luni, dar cred că lucrările pot fi finalizate mai devreme. Totul e să ne calculăm foarte bine resursele financiare”, a declarat Gabriel Şerban, administratorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.