După deszăpezirea “ca la carte”, municipalitatea ne serveşte şi o tranşă de...

După deszăpezirea “ca la carte”, municipalitatea ne serveşte şi o tranşă de “înzăpezire”

333
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Deşi primăria “a dat sistare” la căratul zăpezii rămase pe marginea arterelor de circulaţie din oraş, asta nu înseamnă că nămeţii de la marginea drumului au fost lăsaţi de izbelişte. Curioasă e însă metoda adoptată de salariaţii SRL-ului de Salubritate şi a RAADPFL pentru a scăpa de zăpadă: aruncarea acesteia pe carosabil, direct sub roţile maşinilor – o activitate pentru care, de obicei, craiovenii de rând sunt ameninţaţi cu amenda.
Acţiunea demarată în forţă de oamenii municipalităţii a putut fi observată, de mai bine de o săptămână în Craiova, atât pe străzile din centru, cât şi pe marile bulevarde. Angajaţii RAADPFL şi ai SC Salubritate Craiova SRL au început să degajeze de zăpadă rigolele, bordurile şi spaţiile de parcare de pe marginea carosabilului, aruncând sloiurile în stradă. În imagini puteţi observan câţiva angajaţi ai Salubrităţii care lucrează temeinic la înzăpezirea carosabilului, împărţiţi în echipe, de o parte şi se alta a bulevardului Calea Severinului, în zona hypermarket-ului Real. Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în centru, în dreptul parcărilor de pe strada AI Cuza, dar şi pe strada Romul, amplasată fix lângă sediul principal al primăriei Craiova, artera cu pricina fiind reacoperită de un strat de zăpadă gros de-o palmă, prin grija angajaţilor municipali care degajau locurile de parcare de lângă blocul Romarta. Explicaţia edililor este una cât se poate de simplă: pur şi simplu nu mai au bani pentru alt soi de operaţiune de deszăpezire după ce primarul “a dat sistare” la căratul zăpezii.
“După cum bine ştiţi, s-a anunţat deja de la nivel de primărie că se sistează căratul zăpezii din oraş. Cei de la Delta nu mai lucrează la deszăpezire, aşa că ne descurcăm cu forţe proprii. Sincer să fiu, aceasta e metoda pe care o folosim, pentru că este cea mai ieftină. Dacă am continua să folosim utilajele pentru a căra zăpada, suma respectivă ar fi diminuată din banii pe care îi avem alocaţi de la primărie pentru activitatea de mătură, ceea ce nu ar fi tocmai bine. Oricum, oamenii noştri sunt atenţi şi la condiţiile meteo, în momentul în care scade temperatura, noi sistăm operaţiunea, pentru a nu se forma pod de gheaţă şi a nu se crea probleme în trafic. Se aruncă pe stradă numai în condiţiile în care carosabilul e suficient de încălzit pentru ca zăpada să se topească repede”, a declarat directorul SC Salubritate Craiova SRL, Flavius Sirop.
Ironia sorţii face ca angajaţii municipali să desfăşoare pe întreaga rază a oraşului o acţiune care, dacă ar fi derulată de craiovenii obişnuiţi, s-ar solda cu amenzi ursturătoare. Edilii nu au pierdut nici un prilej pe parcursul lunii trecute, să ameninţe locatarii blocurilor şi caselor din Craiova că riscă să se trezească pe cap cu inspectorii primăriei cu chitanţierele de amendă pregătite, dacă îndrăznesc să arunce cu zăpada din curţi sau de pe trotuar pe carosabilul curăţat de utilajele de deszăpezire. Cum însă “înzăpezirea” e organizată şi executată chiar de angajaţii municipalităţii, amenzile nu şi-au făcut încă apariţia şi nici nu vor apărea prea curând, deşi acţiunea continuă, spre “deliciul” şoferilor.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.