Primarii vor fi aleși în două tururi de scrutin

Primarii vor fi aleși în două tururi de scrutin

423
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După ce legea de comasare a alegerilor a fost declarată neconstituțională, nimeni nu a mai luat în calcul turul al doilea al alegerilor locale. Candidații la primării se pregăteau să intre într-o competiție electorală care nu avea decât un singur tur.

Unii nu au aflat nici la această oră că alegerile locale din 2012 vor avea și turul II, acolo unde va fi cazul. Anunțul l-a făcut purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu:

”Până la 1 mai 2012 vor fi depuse candidaturile. Campania electorală va începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor, respectiv în 11 mai, şi se va încheia în data de 9 iunie, ora 7.00. Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. În cazul turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului sau pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean, potrivit legii, acesta va avea loc la două săptămâni de la primul tur, respectiv, în 24 iunie 2012”.

Probabil că partidele politice își vor schimba strategiile. Mulți vor încerca să intre în turul II, pentru că altfel se fac atunci negocierile.

Nu puține au fost cazurile în care candidatul de pe poziția a doua să câștige funcția de primar primar în turul II.

Sursa: http://ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.