Badea: „Denumirea Universitatea Craiova e preluată de alţii de la CS Universitatea“

Badea: „Denumirea Universitatea Craiova e preluată de alţii de la CS Universitatea“

298
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

avel Badea consideră că CS Universitatea Craiova, clubul pe care îl conduce, are tot dreptul de a duce mai departe stindardul alb-albastru. A făcut şi demersuri în acest sens. Până acum s-a izbit de refuzul Ministerului Educaţiei, dar nu se dă bătut.

 

Directorul CS Universitatea Craiova a făcut până acum şase drumuri la Bucureşti, în încercarea de a reînfiinţa secţia de fotbal în cadrul clubului pe care îl conduce. „Efectiv nu mi-au dat un răspuns până acum, mă refer la unul scris. Doar verbal mi-au transmis că nu se poate înfiinţa, fără să primesc argumente, explicaţii. Ciudat este că nu am primit aprobarea de a înfiinţa secţia de fotbal, deşi directiva de la MEC e că cluburile sportive universitare să aibă secţii la fel ca şi cluburile şcolare din regiune, iar CSŞ are fotbal, aşa că ar fi fost normal să ni se permită şi nouă să reînfiinţăm secţia“, spune Badea.

 

Aşadar, şase încercări până acum. O fi a şaptea, că tot e cifră fatidică, ar putea fi cu noroc. „Aş încerca şi de 50 de ori cât timp sunt director aici pentru că eu consider că acest club de fotbal a făcut performanţă şi merită să existe continuitate. 90% din carieră mi-am petrecut-o sub egida CS Universitatea Craiova“.

 

Până la Baba te mănâncă sfinţii
Cu Baba, noul ministru al educaţiei, Badea nu a apucat să discute. „E pus de trei săptămâni, nu am ajuns încă la el. Ştiţi cum se spune, până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii. Şi se potriveşte zicala în această situaţie. Până la Baba trebuie să discut cu consilierii şi secretarii de stat de acolo“. Lipsa de argumente ale refuzului din partea MEC îl macină pe directorul CS Universitatea: „Statutul şi impactul fotbalului e diferit decât al celorlalte sporturi. Ţinând cont de ce se întâmplă în fotbalul nostru, e posibil ca MEC să nu dorească să aibă tangenţă cu FRF, acesta să fie unul dintre motive…“

 

Nu mă interesează domnul Mititelu şi nici echipa lui
În privinţa Universităţii patronate de Mititelu, Badea are optica sa: „În cazul în care va primi un răspuns negativ la Adunarea Generală a FRF, adică dacă se va vota dezafilierea, prevăd un viitor sumbru pentru echipa lui Mititelu. Sincer vă spun că nu mă interesează domnul Mititelu şi nici echipa lui. E un vid legislativ, e anormal ca o instituţie privată să poarte numele unei instituţii publice“.

 

Şi îşi explică dezinteresul: „Din punctual meu de vedere e o confuzie de nume care trebuie scoasă din capul oamenilor. Denumirea U Craiova e preluată de alţii de la CS Universitatea Craiova, club de drept public înfiinţat în 1948 şi care a aparţinut întotdeauna de MEC şi care a avut secţie de fotbal până în 1991. În perioada 1991-1998 – secţia fotbal a activat în cadrul Ministerului ca entitate juridică separată“.

 

Alături de Stroe în orice proiect
În cazul în care şi celelalte 50 de tentative preconizate de Bădiţă se vor izbi de refuzul MEC, ar mai fi o soluţie: înfiinţarea unei noi echipe, în divizia judeţeană. „Există această posiblitate: practic să luăm o echipă de D şi să încercăm să urcăm cu ea, nivel cu nivel. În momentul actual nu sunt implicat în vreun proiect de acest gen, vreau să văd exact care e situaţia echipei patronate de Mititelu. Mie îmi place să fac, nu să vorbesc. Nea Cornel Stroe e mult mai implicat ca mine, orice decizie ia sunt alături de el, îl respect, îl simpatizez“. 

 

Sursa: oltenia-sport.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.