Olt: „A venit primăvara, au început incendiile de vegetaţie uscată”

Olt: „A venit primăvara, au început incendiile de vegetaţie uscată”

243
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prima zi cu temperaturi de primăvară în judeţul nostru a adus şi trei intervenţii de stingerea a incendiilor de vegetaţie uscată pentru pompierii din cadrul ISU Olt.
Aceasta este o dovadă a faptului că cetăţenii nu vor să înteleagă că incendierea vegetaţiei uscate se poate face, legal, pe timp de zi, după obţinerea permisului de lucru cu foc şi după ce a fost anunţat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. Permisul de lucru cu focul se eliberează prin grija primarului, de către şeful SVSU din localitate sau o altă persoană desemnată în acest sens. Pentru noi nu este îngrijorator că au fost trei intervenţii într-o zi, ci faptul că numărul acestora poate creşte considerabil în perioada următoare, din cauza temperaturilor ridicate, care le vor permite cetăţenilor să înceapă curăţarea miriştilor şi terenurilor de vegetaţie uscată. Ne vedem nevoiţi să reamintim o statistică făcută la începutul acestui an, ce ar trebui sa dea de gândit oricărui cetăţean care consideră că are puţin timp la dispoziţie pentru a o citi.
Cu toate eforturile angajaţilor care se ocupă de prevenirea situaţiilor de urgenţă, în anul 2011, pompierii din întreaga ţară au stins peste 10.000 de incendii de vegetaţie uscată şi litieră de pădure, la acest număr adăugându-se alte mii de intervenţii ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Pompierii olteni au intervenit pentru stingerea a 357 de incendii de vegetaţie uscată pe parcursul anului 2011, acest lucru însemnând aproape o intervenţie pe zi la arderi necontrolate.
Pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina au intervenit ieri, 14 martie, la ora 19.57, în Slatina, pe strada Strehareţi, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit la un teren din zonă. Militarii au intervenit cu o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă şi au reuşit să stingă incendiul după aproximativ o oră. Au ars circa două hectare de vegetaţie uscată.
După aproximativ o oră, tot Detaşamentul Slatina a intervenit în comuna Milcov, sat Milcov Deal, la un incendiu de vegetaţie uscată care se întindea pe aproximativ 1,5 hectare de teren, proprietatea cetăţenilor. Pompierii au reuşit să stingă focul după aproximativ 40 de minute, în urma acestuia făcându-se scrum 2 hectare de mirişte.
Apoi, la ora 22.00, un alt apel primit prin intermediul Serviciului Unic 112, anunţa că în comuna Milcov, dar de această dată în satul Stejaru, a izbucnit un incendiu de mirişte. O autospecială de la Detaşamentul Slatina şi cinci pompieri s-au deplasat la locul solicitării, aici găsind în flăcări aproximativ două hectare de mirişte. Focul a fost stins în circa 30 de minute, arzând vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de două hectare.    
 
  



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.