Ford va primi o amendă de 14 milioane de euro din partea...

Ford va primi o amendă de 14 milioane de euro din partea statului român

456
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Compania de automobile Ford va fi amendată cu 14 milioane de euro de către statul român, pentru că nu a respectat contractul de privatizare semnat în 2007,  la Salonul Auto de la Frankfurt. Potrivit Ziarului Financiar, americanii se angajau în urmă cu cinci ani să  asambleze în 2011, cel puțin 250.000 de utilitare Transit Connect , dar anul trecut au produs numai 7.600 de mașini.

 

Ford şi AVAS au semnat acum un act adiţional la contractul de privatizare a Automobile Craiova, prin care constructorul auto va produce un număr de automobile mult mai redus faţă de cel specificat în 2007, va plăti penalităţi şi va renunţa la un ajutor de stat pentru formarea profesională a angajaţilor.

Actul adițional mai prevede ca ajutorul de stat primit de Ford Motor Company să ajungă la 75 milioane de euro. „Ford îşi exprimă pe deplin angajamentul de a transforma fabrica de la Craiova, unde vom investi peste 675 milioane de euro pentru a crea o unitate de producţie modernă şi competitivă la nivel global atât pentru vehicule cât şi pentru motoare”, a declarat, într-un comunicat, Wolfgang Schneider, vicepreşedinte pe probleme juridice, guvernamentale şi de mediu în cadrul Ford Europa.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.