Dolj: Aproape o mie de bolnavi de rubeolă

Dolj: Aproape o mie de bolnavi de rubeolă

858
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, din 15 decembrie 2011 și până în 15 martie, anul acesta au fost înregistrate aproximativ o mie de cazuri posibile de rubeolă. 4%  dintre acestea au fost infirmate. Aproape 95% dintre cazuri au fost semnalate în mediul urban.

Cei mai afectați au fost tineri cu vârsa cuprinsă între 15 și 19 ani, respectiv 67% din cazuri.  Rubeola a lovit în general, băieții întrucât aceștia nu au fost vaccinaţi, faţă de  fete, care au fost vaccinate în clasa a VIII-a (anii de naştere 1989 – 1994).  Majoritatea cazurilor sunt izolate la domiciliu, formele de boală fiind uşoare.

Potrivit DSP Dolj, până la acest moment s-au investigat 12 gravide, din care 11 s-au infirmat şi 1 s-a confirmat cu rubeolă. O problemă o reprezintă contractarea virusului rubeolic de către femeile gravide în primul trimestru de sarcină, datorită riscului de infecţie  a fătului, care se soldează cu malformaţii diverse, avort, deces in utero.
Sursa: olteniapress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.