Balş: Schimbări majore în zonele Monument-Jiul-Centru

Balş: Schimbări majore în zonele Monument-Jiul-Centru

273
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 23-26 martie vor avea loc licitaţiile pentru cele două proiecte, dintre care unul cuprinde montarea de camere video la nivelul cartierului nou-înfiinţat denumit „Oraşul Nou”, iar cel de-al doilea, modernizarea infrastructurii părţii stângi a drumului european ce tranzitează localitatea (direcţia Slatina-Craiova). Aici vor fi înfiinţate 20 de locuri de joacă, 20 de puncte de colectare a gunoiului la nivelul solului, peste 1.500 de locuri de parcare, va fi adus mobilier stradal, aleile vor fi pavelate, în centru vor fi înfiinţate şapte fântâni arteziere, dintre care una va fi fântână muzicală. Bustul lui Nicolae Bălcescu, care se află în momentul de faţă în parcul din apropierea Primăriei, va fi mutat mai aproape de stradă, unde vor fi montate şi o serie de statui ale foştilor edili ai Balşului.

Oraşul Nou, piesa de puzzle care lipsea pentru transformarea Balşului

În ultimii ani, în Balş au avut loc numeroase lucrări de infrastructură. Au fost înfiinţate parcări în zona turnuri-monument, au fost montate pavele în mai multe zone ale oraşului, inclusiv în parcuri şi pe aleile principale ale drumului, au fost realizate mai multe sensuri giratorii printre blocuri şi la intersecţiile cele mai importante, a fost asfaltată strada Cireşului, una dintre cele mai importante străzi ale urbei, au fost realizate mai multe fântâni arteziene şi altele. În prezent, se lucrează la amenajarea parcului de la Balta Gării, proiect foarte important pentru zona care fusese lăsată de izbelişte vreme de câteva decenii. Proiectul care va schimba cel mai mult imaginea Balşului va fi pe departe înfiinţarea Oraşului Nou, o investiţie de 20 de milioane de lei.

„Licitaţia acestor proiecte va avea loc în perioada 23-26 martie, urmând ca ulterior să fie demarate lucrările. Vor fi montate ghene de gunoi la nivelul solului cu supapă de sens unic, cine va intra nu va mai putea ieşi. Avem în vedere înlocuirea sistemului de iluminat, înfiinţarea de sensuri giratorii, de sensuri unice, vor fi înfiinţate 1.500 de locuri de parcare, vom planta brazi, tei, peste două mii de specii de flori şi multe alte obiecte de mobilier stradal”, declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.

Statuile foştilor edili, în apropierea primăriei

Oraşul Nou va scoate în evidenţă foştii edili ai oraşului de pe Olteţ, care vor avea statui în faţa parcului de lângă Primărie.

 

„Vom înfiinţa o serie de fântâni arteziene în centru, dintre care una muzicală, iar în apropierea parcului în care se află în prezent statuia lui Nicolae Bălcescu vor fi montate mai multe statui ale foştilor primari ai Balşului, începând cu perioada interbelică. De asemenea, statuia lui Nicolae Bălcescu va fi adusă mai aproape de stradă”, mai spune Teodosescu.

Asfaltarea cartierului Teiş, demarată de astăzi

Până la demararea proiectului ce vizează înfiinţarea Oraşului Nou, în Balş vor continua lucrările deja începute. Pe lângă amenajarea parcului de la Balta Gării şi punerea la punct a spaţiilor verzi între blocurile H-L3 sau a asfaltării străzii Mâineşti, de astăzi vor demara lucrările de asfaltare a cartierului Teiş. Aici vor fi turnate două straturi de asfalt pe o lungime de 3,7 km, unde vor fi realizate şi şanţuri pluviale şi sisteme de canalizare.

 

„Am căutat să păstrăm ordinea operaţiilor pentru fiecare dintre străzile oraşului, nu puteam să demarăm procedura de asfaltare înainte de încheierea lucrărilor de canalizare pentru a nu fi obligaţi după aceea să spargem asfaltul. De luni (n.red. astăzi) vom demara procedura de asfaltare a străzii din Teiş”, mai spune primarul din Balş.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.