DAJ Craiova sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei

DAJ Craiova sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei

339
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Administrația Bazinală de Apă Jiu a demarat azi, acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei – 22 martie. Aceste evenimente se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni, 19-26 martie 2012.

“Ca în fiecare an, pe data de 22 martie se sărbătoreşte “Ziua Mondială a Apei”. Desfăşurată pe întreaga Planetă, sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi. Cu această ocazie, Administrația Bazinală de Apă Jiu  desfăşoară o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia: acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe unde se vor prezenta filmuleţe cu poveşti despre apă, se vor organiza concursuri de desene având ca tematică Ziua Mondială a Apei şi se vor acorda diplome; acţiuni de conştientizare a importanţei calităţii apei şi conservării resurselor de apă la agenţii economici utilizatori de apă”, explică Cosmin Călin, director A.B.A Jiu.

Prin sloganul “Omenirea este însetată din cauza nevoilor de hrană” se dorește  conştientizarea opiniei publice în privinţa risipei resurselor preţioase de apă, a importanţei acestor resurse pentru securitatea alimentară şi implicit pentru sănătatea populaţiei.

“Statisticile arată că la nivel global aproape un miliard de oameni trăiesc în condiţii de subnutriţie, în timp ce resursele de apă sunt în scădere. Creşterea populaţiei lumii şi asigurarea accesului tuturor la nutriţie decentă necesită adoptarea unor măsuri urgente: raţionalizarea consumului de apă în agricultură şi industria alimentară; reducerea risipei de alimente: 30% dintre alimentele livrate la nivel mondial nu sunt consumate, apa folosită pentru producerea acestora fiind definitiv pierdută; o creştere a producţiei însoţită de creşterea calităţii alimentelor şi de reducerea consumului de apă; cultivarea unor deprinderi nutriţionale sănătoase, cu accent pe alimente produse cu consum mai mic de apă”, Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt A.B.A Jiu.

Azi,  a fost susținută lecția deschisă la Școala nr. 12 “Decebal” Craiova grupului ecologic de elevi din clasele I-IV condus de institutoarele  Simona Filip și Camelia Ionele. Fiind o școala implicată în multe activități ecologice,  cu ocazia Zilei Mondiale a Apei elevii acestei instituții s-au întrecut în efectuarea de planșe și mulaje ce evidențiază apa și importanța ei.

 

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.