Comisioanele percepute de bănci pentru administrarea contului curent

Comisioanele percepute de bănci pentru administrarea contului curent

473
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Contul curent, produsul esenţial de la care porneşte relaţia dintre client şi bancă, este văzut ca o sursă sigură de venituri, astfel că multe bănci au majorat în criză comisioanele de administrare.

Băncile percep, în medie, 2 lei pe lună pen­tru administrarea conturilor cu­ren­te ale persoanelor fizice, dar la une­le bănci costurile ajung să fie du­ble sau chiar triple. Spre exemplu, UniCre­dit Ţiriac percepe un comision de 7,5 lei/lu­nă pentru administrarea contului curent, în timp ce BCR şi BRD, cele mai mari bănci locale după ac­ti­ve, au comisioane de 2,5 lei/lună, respectiv de 3 lei/lună.

UniCredit are însă în ofertă un pachet ce conţine cont curent şi card de debit, a cărui ad­mi­nis­trare costă 20 de lei/an (circa 1,7 lei/lună), re­pre­zen­tanţii băncii afirmând că au pus un preţ mare la cos­tul curent tocmai pentru a descuraja clienţii să alea­gă un produs simplu în detrimentul unui pachet , relatează mediafax.

Comisioane de administrare a contului curent între 3 şi 3,5 lei/lună percep şi bănci ca Bancpost, Banca Românească sau Credit Europe. Şi BCR va majora de săptămâna viitoare comisionul de administrare până la 3,5 lei/lună, în timp ce aus­triecii de la Raiffeisen au aplicat recent o majorare a tarifului de la 1,5 lei la 2,5 lei/lună.

Sursa: http://ponturidespre.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     23-03-2012
    Mesaje
    2

    Hotie pe fata?!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.