Autostrada Calafat-Craiova-Bucuresti

Autostrada Calafat-Craiova-Bucuresti

322
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Comisia Europeană a aceptat susţinerea din punct de vedere financiar pentru două noi autostrăzi în România. Una face legătura între Timişoara şi punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, Ungheni, iar cealaltă va fi construită în sudul ţării între Calafat şi Bucureşti.

Potrivit senatorului Alexandru Pereş una dintre autostrăzi va trece pe lângă Alba Iulia şi face parte din traseul Timişoara – Sebeş – Alba Iulia – Turda – Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni. Comisia Europeană a aceptat la finanţare şi o altă rută din sudul ţării, Calafat – Craiova – Alexandria – Bucureşti. Ambele vor avea atât căi rutiere la nivel de autostradă, cât şi căi feroviare.

“Nu ştim proiecţia în timp a acestei intenţii însă cert este că judeţul Alba va mai fi traversat de încă o autostradă în afară de Arad – Sibiu la care se lucrează deja. Comisia Europeană a acceptat aceste propuneri ale României de includere în finanţare din fonduri europene”, a afirmat senatorul de Alba.

În prezent se lucrează la tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, care traversează Alba pe o lungime de aproximativ 40 de kilometri. Lotul doi al acesteia reprezintă şi centura de ocolire a oraşului Sebeş, sufocat acum de traficul greu. Lotul doi este programat pentru finalizare în aprilie 2013. Duminică, ministrul Transporturilor Alexandru Nazare va vizita şantierul autostrăzii din Alba.

 

Sursa: ziaruldecalafat.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.