Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost solicitat să intervină la...

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost solicitat să intervină la 14 situaţii de urgenţă

279
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele două zile Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost solicitat să intervină la 14 situaţii de urgenţă, atât în municipiul Craiova cât şi în mediul rural.
Din cele 14 incendii, 11 au fost de vegetaţie uscată la care au intervenit echipaje de pompieri de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, Secţia Pompieri Craiova, Detaşamentul Pompieri Calafat.
Suprafaţa totala la care pompieri doljeni au intervenit să lichideze incendiile de vegetaţie uscată este de 120 ha.
Pompierii doljeni s-au luptat cu flăcările în următoarele zone: mun. Craiova, străzile Al. IV Bîlteni, Răzeşilor, Fulger, Bucovăţ, cart. Făcăi, localităţile Breasta, sat Faget, Malu Mare, Racarii de Sus, Ciupercenii Noi şi Bucovăt, sat Leamna de Sus.
Cele mai mari suprafeţe incendiate au fost în loc. Breasta, sat Faget 40 ha, Ciupercenii Noi 30 ha, Malu Mare 17 ha şi Racarii de Sus 15ha.
Cauzele producerii incendiilor de vegetaţie uscată au fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere şi foc deschis în spaţii deschise.
Pe lângă incendiile de vegetaţia uscată, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu doua autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la casa de locuit a proprietarului Tudorel N. în com. Mihăiţa.
Din cauza unui coş de fum necurăţat de funingine au ars mobilierul din cele 2 camere ale casei de locuit şi acoperişul casei.
Tot, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gunoi menajer, în Piaţa 1 Mai, din mun. Craiova, str. Tabaci.
Datorită unui foc deschis în spaţii deschise, au ars aprox. 500 kg gunoi menajer.
Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Constantin D., din com. Goieşti, sat Ţandăra.
Au ars aprox. 1000 kg fân şi aprox. 3000 kg coceni din cauza unui foc deschis în spaţii deschise

RECOMANDĂRI:
➢ Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
➢ Nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
➢ Arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
➢ Cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
➢ Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă.
➢ Asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.
Cetăţeni! Respectând măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.