Oltenii vor stinge lumina sâmbăta aceasta pentru „Ora pământului”

Oltenii vor stinge lumina sâmbăta aceasta pentru „Ora pământului”

275
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cel mai mare eveniment de mediu din istorie, „Ora pământului”, presupune stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice timp de 60 de minute, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice. Este o iniţiativă pornită în urmă cu cinci ani în Australia, ce a câştigat rapid în popularitate şi s-a răspândit în întreaga lume. Din 2009, mişcarea s-a desfăşurat şi în România, în mai multe oraşe, printre care şi Slatina. Astfel, în 30 martie 2009, Primăria a stins iluminatul stradal între orele 20:30 şi 21:30, ca un semnal de alarmă asupra încălzirii globale. Mişcarea s-a extins în anii următori, cu precădere în unităţile de învăţământ din judeţ şi în tot mai multe familii.

 

„La îndemnul Fondului Mondial pentru Natură, organizaţia care a iniţiat mişcarea «Earth Hour» (Ora Pământului – n. red.) în anul 2007, 5.200 de oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina de «Earth Hour» în 2011, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale. În 2011, «Earth Hour» a intrat într-o nouă etapă: oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina o oră pe an, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi. În 2012, îi îndemnăm să-şi ia angajamentul de a-şi schimba stilul de viaţă, pentru a reduce impactul negativ asupra planetei”, se precizează pe www.romania.panda.org, site-ul Fondului Mondial pentru Natură România.

Provocări pentru oraşele din România

Zoli Toth, membru al trupei „Sistem” şi ambasador al campaniei „Ora pământului” în România, lansează o provocare prin care îşi doreşte să mobilizeze cât mai multe oraşe din ţară să participe la cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

 

„Zoli se angajează să producă o piesă inedită, cu teme din folclorul românesc, dacă 60 de oraşe din România participă la «Earth Hour» 2012“, potrivit www.ora-pamantului.ro, site-ul oficial al evenimentului din România.

 

În plus, Dan Dinu, artist fotograf şi autorul expoziţiei fotografice „România Sălbatică”, oferă un training de fotografie de natură gratuit, pentru 20 de fotografi care realizează cele mai frumoase instantanee cu tema «Earth Hour», în seara de 31 martie 2012, oriunde s-ar afla în România. Trainingul va avea loc în Bistriţa, Capitala «Earth Hour» 2012, perioada de desfăşurare urmând a fi stabilită împreună cu participanţii.
Informaţii suplimentare despre concurs sunt disponibile pe site-ul www.ora-pamantului.ro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.