Peste 1.500 de contracte pentru pensii încheiate cu statul

Peste 1.500 de contracte pentru pensii încheiate cu statul

261
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Oltenii care nu au un loc de muncă sau persoanele care lucrează în străinătate fără forme legale au posibilitatea să se asigure în România, unde pot cotiza la asigurările sociale, astfel încât să-şi menţină vechimea în muncă. Viitorii pensionari fără serviciu sunt obligaţi să achite atât contribuţia unui angajat, cât şi pe cea a unui angajator, în total 31,3% dintr-un salariu.

 

„Contractul de asigurare socială poate fi încheiat de orice persoană care nu realizează venituri din activităţi profesionale şi doreşte să fie asigurat în sistemul public de pensii, deci este o asigurare facultativă. Venitul minim la care se poate asigura este de 741 de lei, iar contribuţia plătită lunar este de 232 de lei. La Casa de Pensii Olt erau înregistrate la sfârşitul lunii trecute 1.533 de astfel de contracte, din care 21 de persoane au încheiat asigurarea în cursul lunii februarie. Cu cât contribuţia plătită de beneficiar este mai mare, cu atât veniturile din pensie vor fi mai mari”, a declarat Constanţa Gheorghe, purtător de cuvânt CJP Olt.
Cei care aleg să încheie un contract de asigurare socială vin din rândul tuturor categoriilor de vârstă, însă predomină persoanele care mai au câţiva ani până la pensie. De asemenea, criza a dus la creşterea numărului celor care au încheiat un astfel de contract cu statul.  Pentru a încheia acest contract, beneficiarul trebuie să se prezinte la sediul CJP Olt cu actul de identitate în original şi copie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.