Facilitati pentru studentii care infiinteaza o firma

Facilitati pentru studentii care infiinteaza o firma

594
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Potrivit prevederilor HG nr. 166/2003, studentii care au in vedere infiintarea unei firme, singuri sau in colaborare cu alti colegi, beneficiaza de scutiri de la plata taxelor si tarifelor pentru:

– serviciile de asistenta prestate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale;

– operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului de pe langa tribunale;

– autorizarea functionarii solicitate comerciantilor la constituire;

– obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent;

– publicarea , in extras, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, a incheierii de inmatriculare pronuntata de judecatorul delegat la oficiul registrului comertului de pe langa tribunal.

De asemenea, studentii care infinteaza firme sunt scutiti de taxa de timbru pentru activitatea notariala, in cazul actelor a caror incheiere in forma autentica este obligatorie. Totusi, tinerii afaceristi trebuie sa plateasca taxa de verificare si/sau rezervare firma si/sau emblema, respectiv taxa de timbru judiciar.

Conditii

Pentru a beneficia de aceste facilitati, studentii care infiinteaza o afacere proprie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– sa urmeze cursurile unei forme de invatamant superior la o institutie de invatamant acreditata;

– sa fie cel putin in anul II de studiu si sa fi promovat toate obligatiile (examenele) prevazute de senatul universitatii;

– sa nu fi depasit varsta de 30 ani.

Cititi mai mult pe enational.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.