Welcome to Treasonland!

Welcome to Treasonland!

246
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mi-am permis, fără să vă consult şi fără să-mi stea în fire, să englezesc bine de tot titlul editorialului de azi, prin anii ‘60, aşa se numea un întreg astfel de parc din Florida, de la google citire. Şi cum parcurile tematice moderne sunt bâlciuri updatate, iar politica românească tot de bâlci continuă să fie, mi-am luat libertatea de a răstălmăci niţel sloganul care promite distracţii cu piraţi pentru a sugera, apelând la corespondentul englezesc pentru trădare, o ciclică stare de fapt pirateresc-mioritică. De fapt e vorba de abordaj urmat de salt. Dintr-o barcă în alta. Pentru că, dragi prieteni, acum mi-e clar: s-a redeschis sezonul pre-electoral al trădării în România! Iar vagabondajul politic autohton are neîndoielnic şi o serioasă fibră piraterească. Fiindcă odată intrat în Cala Parlamentului sau în Pachebotul Victoria, corsarul român se pune pe treabă şi, văzându-se cu sacii în barcuţă, face cu ochiul neacoperit de petic echipajelor rivale care îi promit marea, sarea şi, obligatoriu, o poziţie favorabilă la viitorul abordaj. dar chiar nu m-am putut abţine şi, în urma unei obligatorii justificări, s-ar putea să-mi salutaţi decizia (ar deveni astfel una salutară, nu?). Treasureland este denumirea unor locuri de joacă, atracţii parcă li se spune oficial, care se regăsesc prin multe dintre parcurile de distracţii ce au împânzit meridianele şi paralele gogoloiului nostru în ultima sută de ani. Ba chiar,

Cine nu e cu noi e împotriva noastră, cel puţin până la următoarele alegeri. Aceasta este profesiune

a de credinţă a multora dintre politicienii români, deşi numai de credinţă nu poate fi vorba în acest caz. Iar atunci când simte că-i fuge puntea de sub picioare, corsarul politic român uită de unde a plecat şi ştie doar unde vrea să ajungă cât mai repede. Sus, tot mai sus, vorba ghici al cui cântec. Ideologie, consecvenţă, loialitate sunt termeni care au relevanţă doar când împănează discursurile populiste ce-i vor asigura un nou rodnic mandat celui care nu mai ştie care-i stânga şi care-i dreapta. De fapt, nici că-l doare undeva de aceste anacronice, puerile chestiuni doctrinare. Indiferenţa olimpiană a aleşilor noştri de toate zilele electorale poate fi distractivă până la un punct, acela când vom observa stupefiaţi că singurii care şi-au făcut loc în bărcile de salvare sunt tot ei, în timp ce noi, ca să fie atmosfera de bâlci până la capăt, ne ducem de mână la fund intonând melancolici Maneaua Titanicului.

Davian Vlad



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.